Uluborlu"da Kiraz Bereketi

Türkiye"de kiraz üretiminin yüzde 15"ini karşılayan Isparta'nın Uluborlu ilçesinde geçen yıla göre, cüzi miktarda olsa rekoltede düşüş beklentisi olduğu kaydedildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Haziran 2012 17:57
Uluborlu"da Kiraz Bereketi

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, 2012 dönemi kiraz toplama sezonunun başladığını açıkladı.

Bir ay sürecek sezon boyunca bu yılki rekolte beklentisinin 6 bin ton civarında olduğunu aktaran Başkan Ünverdi, kapalı devre sulama sistemiyle 12 bin dekarlık alanda kiraz üretimi gerçekleştirildiğini belirtti.

Yörede 3 bine yakın üreticinin bahçesinde kiraz üretimi gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Ünverdi, “Geçen yıla göre cüzi miktarda da olsa bir rekolte kaybı görülecek gibi ancak bu bizi tedirgin etmiyor çünkü ürün kalitesi çok yüksek” diye konuştu. Üretilen kirazın yüzde 90’ının ihraç edileceğini yüzde 10’unun iç pazarda tüketileceğini aktaran Başkan Ünverdi, Uluborlu kirazının Rusya’ya gönderileceğini söyledi.

Kirazda hasat döneminin başlamasıyla birilikte il dışından 500 çevre köylerden bin kişi olmak üzere bin 500 mevsimlik tarım işçisinin kiraz toplayacağını aktaran Başkan Ünverdi, dalda kirazın kilo fiyatının 6 TL’den açıldığını söyledi. Mevsimlik işçilerin günde ortalama 40 TL yevmiye alacakları öğrenildi. Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, bu yıl kiraz ihracatında 36 milyon TL katma değer beklediklerini aktardı. Uluborlu kirazını tanıtmak için bu yıl Geleneksel Kiraz Festivali'nin 36'cısını düzenleyeceklerini aktaran Başkan Ünverdi, “Bu yıl 36'ncısı düzenlenecek olan Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri 29 Haziran - 01 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum