Uluborlu'da Kiraz Festivali Yapıldı

Uluborlu'da Kiraz Festivali Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2015 14:16
Uluborlu'da Kiraz Festivali Yapıldı

Bu yıl 39.sunu düzenlediğimiz Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali yapılan etkinliklerle kutlandı.

Kiraz sezonunun mübarek Ramazan ayına denk gelmesi münasebetiyle kiraz festivalinde eğlence düzenlenmedi. İlçe kapalı Pazar alanında düzenlenen etkinlikler saat 18:00’da başladı. Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi yaptı. Ünverdi, konuşmasında kirazın son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara değinerek programa katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından “En İyi Kiraz Yetiştiriciliği Ödül Töreni” düzenlendi. Belediye Başkanlığımız tarafından oluşturulan komisyonun yaptığı değerlendirmelere göre ilçede en iyi kiraz yetiştiriciliği ödülünü Recai Kiriş aldı. Ödülünü üreticiye Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz takdim etti. Düzenlenen yarışmada ikinciliği Ahmet Arısoy, üçüncülüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Himmet BAŞ, Mansiyon ödüllerini ise Emre Yeni ve Ali İhsan Çetinkaya aldı.

Ödül töreninin hemen akabinde Dolunay Grubu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve Akşam Ezanının okunması ile birlikte programa katılan misafirler iftarlarını açtılar.

Katılımın bir hayli fazla olduğu festivalimizde iftar yemeğinden hemen sonra Dolunay Grubunun Semazen gösterileri ve ilahi dinletileri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum