Uluborlu'da Kiraz Üreticilerinden Tepki

Uluborlu’da kiraz üreticileri fiyatların istikrarsız ve düşük olması nedeniyle ürünlerini toptan alıcılara vermeme kararı aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2012 14:12
Uluborlu'da Kiraz Üreticilerinden Tepki

Uluborlu’da kiraz üreticileri fiyatların istikrarsız ve düşük olması nedeniyle ürünlerini toptan alıcılara vermeme kararı aldı. Üreticiler kararı ilçede oluşturdukları konvoyla kutladı. Üreticiler bugün de kiraz alım merkezlerinin önlerini araçlarıyla kapattı.

Uluborlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi;

İlçemizde kiraz sezonunun başlaması ile birlikte ümitler yeşermiş, üretici kiraz fiyatlarının yüksek seyirde gitmesini bekliyordu.

İlçemizde kiraz alımı başlayana dek civar bölgelerde kirazın kg fiyatı 6 – 7 TL civarında idi. Fakat Uluborlu’da alımın yeni başladığı şu günlerde kiraz fiyatında günden güne giderek artan bir fiyat düşmesi yaşandı. Toplam 27 firmanın alım yaptığı Uluborlu kiraz alım merkezinde 6 – 6,50 TL civarında alımına başlanan kirazın fiyatı çok geçmeden düşüşe geçti. Kalitenin çok yüksek olmasından dolayı fiyatın yüksek olmasını bekleyen üreticimiz yaşanan fiyat düşüşü karşısında bir arayış içerisine girdi. Fiyatların düşmesinin yanında vatandaşlarımızın yaşadığı bir başka sıkıntı ise firmalar tarafından üreticiye tahsis edilen kiraz kasalarının temininde yaşanan kriz oldu ve bu durum zaten canı burnunda olan üreticiye artık yeter dedirtti.

27 Haziran günü birkaç üreticinin girişimiyle başlayan protesto oluşumu akşam saatlerinde binlerce kişiye ulaştı. Kahvehanede vatandaşlarımız tarafından yapılan birlik çağrısının ardından o an orada olan üreticiler tarafından alınan ortak kararla 28 Haziran tarihinden başlayarak fiyat ve alımda istikrar sağlanıncaya kadar ilçemizde kiraz toplamama kararı alındı.

Kahvehaneden hareket ederek bu kararı firmalara açıklama amacıyla binlerce kişi kiraz alım merkezine akın etti. Burada ihracatçı ve iç piyasa alımı yapan tüccarlara ilçede kiraz toplanmayacağı bilgisi aktarıldı ve bunun yanı sıra ilçemize dışarıdan gelen kirazların da alınmaması yönünde uyarılarda bulunuldu.

İşçi temini sağlayan kişilerle irtibata geçilerek 28 Haziran günü kiraz toplanmayacağı bilgisi aktarıldı.

Konuşmalar sonrasında vatandaşlarımız tepkilerini araçlarla konvoy düzenleyerek gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum