Uluborlu’da Örnek Dönüşüm

Uluborlu’da Örnek Dönüşüm

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2016 10:40
Uluborlu’da Örnek Dönüşüm

Uluborlu’da örnek kentsel dönüşüm projesine Uluborlu haklıda destek verdi. Projenin tanıtımı için yapılan toplantıda projeyi anlatan Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi halkın desteği ile projeye en kısa sürede başlanacağının müjdesini verdi. Proje kapsamında mevcut çarşıda bulunan 9350 m2 kapalı alana sahip, 170 adet işyeri ve 58 adet konut yıkılarak yerine 13.100 m2 kapalı alana sahip 112 adet işyeri ve 75 adet konut yapılacak

Uluborlu’da kent merkezi kentsel dönüşüm projesi için planlanan halk buluşmalarının ilki geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirildi. Uluborlu’da üç dönemdir büyük projelere imza atan Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi’nin Kentsel Dönüşüm Projesine Uluborlu haklıda destek verdi.
Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantı ile Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi katılımcılara çarşı merkezinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesini tanıttı.

1940’lı yıllarda inşa edilen ve günümüze kadar kullanılan ilçe merkezinde bulunan dükkanlar o günün şartlarında ihtiyaçlara cevap verirken, günümüz şartlarında büyüklük, kullanım bakımından ihtiyaçlara cevap vermediğinden, ekonomik ömrünü tamamlamış olmasından dolayı ve en önemlisi depreme karşı dayanıklı olmaması sebebi ile yenilenmesi yönünde Belediye Meclisi tarafından Kentsel Dönüşüm yapılmasının uygun olacağı kanaatine varıldı.

Belediye Başkanlığı tarafından yaklaşık 8 aydır üzerinde çalışılan projenin tanıtımı için ilçe esnaflarının, mülk sahiplerinin ve Uluborlu halkının katılımıyla tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, Meclis Üyeleri ve ilçe protokolü de katıldılar.
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi yapılması planlanan “Uluborlu Çarşı Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi”ni hazırlanan slayt, animasyon ve proje üzerinden çarşı merkezinin eski durumu ve yapılması planlanan yeni durumunu karşılaştırarak istatistiki verilerle anlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi mevcut çarşıda 170 adet işyeri ve 58 adet konutun bulunduğunu ve bu alanların 9350 m2 kapalı alana sahip olduğunu, dükkan ve konutların %80’inin küçük olduğunu, yeni uygulanacak projede ise 112 adet işyeri ve 75 adet konutun bulunduğunu ve bunların sahip olduğu toplam kapalı alanın 13.100 m2 olduğunu belirtti.

Bu projenin uygulanmasının gözüktüğü kadar zor olmadığına değinen Belediye Başkanı Ünverdi, İlçede yapımı devam eden Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt inşaatının toplam 14.400 m2 kapalı alana sahip olduğunu, uygulanmak istenen projenin ise 13.100 m2 olduğunu ve gözde büyütülecek kadar bir kapalı alana sahip olmadığını söyleyerek mülk sahiplerinin ve halkın bu projeye destek vermeleri halinde uygulamanın çok kısa bir süre içerisinde hayata geçirilebileceğini söyledi. Belediye Başkanı Ünverdi ayrıca kentsel dönüşüm alanında bulunan mülk sahiplerinin ve kiracılarının haklarının korunarak projenin şeffaflık içerisinde yürütüleceğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz konuşmasında kentsel dönüşüm kavramının birçok anlamı beraberinde getirdiğini ifade ederek afet riski taşıyan binaların, yolların, parkların, sosyal alanların ve hatta halkın bile kendisini yenilediği dönüşümün kentsel dönüşüm olarak açıklandığını, bu doğrultuda Uluborlu ilçesinde uygulanacak olan projenin ilçeye sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.
Daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz ve Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi katılımcıların sorularını cevapladılar. Ayrıca konu ile ilgili olarak aklına herhangi bir hususta soru takılan vatandaşlarımıza makamında projeyi tekrar anlatabileceğini ve hiç kimsenin çekinmeden mesai içinde veya dışında belediyeye gelebileceklerini vurguladı.
Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi katılımcılara projeyi nasıl buldunuz? diye sorunca katılımcılar alkışlarıyla cevap verdiler.

Program sonunda Belediye Başkanımız Mehmet Ünverdi projenin ilçeye hayırlı olmasını temenni ederek, esnaf ve mülk sahipleriyle projeye son şeklinin verilerek en kısa zamanda uygulamaya başlanacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.