Uluğbey'de Festival Coşkusu

Senirkent ilçesi Uluğbey beldesinde bu yıl 25. Seyit Veli Baba Sultanı Anma ve Pilav Festivali düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2011 15:02
Uluğbey'de Festival Coşkusu

Senirkent ilçesi Uluğbey beldesinde bu yıl 25. Seyit Veli Baba Sultanı Anma ve Pilav Festivali düzenlendi.

Her yıl Ağustos ayında gerçekleştirilen festivalde bir araya gelen Uluğbeyliler sema gösterileri ve sanatçıların türkülere eşlik ederek coşkulu bir gece geçirdi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Belde Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Köse, "4. Murat Bağdat seferine giderken Zor Paşa komutasındaki birliğin yolu Uluğbey'den geçer. Orada bulunan Horasan erlerinden Veli Baba, pişirttiği az bir pilavla birlikteki bütün askerleri doyurur, misafir eder, atlarını yemletir ve sular. Az bir pilavla koca birliği doyurarak keramet gösterir. Biz de 25 yıldır hem Seyit Baba Sultan'ı anıyor hem de pişirdiğimiz pilavı halkımıza dağıtıyoruz. Bu olay ağustos ayında gerçekleştiği için biz de festivalimizi ağustosun ilk haftasında yapıyoruz. " şeklinde konuştu.

Festivale katılan eski Isparta Valisi CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve Senirkent Kaymakamı Osman Sayılır birer konuşma yaptılar. Festivale Garnizon Komutanı Hüseyin Şentürk, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, Yassıören Belediye Başkanı Hamdullah Öncü, İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Karcı ve bazı daire amirleri, köy ve mahalle muhtarlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.