Uluğbey'e Örnek Üzüm Bağı Projesi

Uluğbey'e Örnek Üzüm Bağı Projesi

Yayınlanma:
Uluğbey'e Örnek Üzüm Bağı Projesi

Uluğbey Hüseyin Keçecioğlu Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın feshedilmesiyle birlikte Senirkent Yükseliş Vakfına bağışlanan 14 bin m2. lik üzüm bahçesinde Senirkent üzümünü yaşatmak için proje gerçekleştirilecek.

Vakıf Başkanı R.Ziya Örmeci, projenin amacının Senirkent üzümünün yaşatılmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile çalışarak Uluğbey Köyümüzde örnek bir üzüm bağı oluşturmak istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımıza önümüzdeki aylarda başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Çünür’e Apart projesini hayata geçirmek için gün sayan Senirkent Yükseliş Vakfı şimdi de ilçe için ikinci önemli bir projeyi gündeme getirmiş durumda. Senirkent’in meşhur üzümünü yaşatmak için Uluğbey Köyünde örnek bir üzüm bağı oluşturmak için kolları sıvayan Vakıf yönetimi bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğü ile de koordineli bir çalışma yürütmeye hazırlanıyor.

YÜKSELİŞ VAKFI’NA
ÇOK ÖNEMLİ BAĞIŞ
Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Yükseliş Vakfı kongresinde açıklamalarda bulunan Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı R.Ziya Örmeci, Uluğbey Hüseyin Keçecioğlu Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın bir süre önce feshedildiğini hatırlatarak vakfa ait taşınmaz malların ise Senirkent Yükseliş Vakfına bağışlandığını ve bunlarla ilgili tapu işlemlerinin de sonuçlandırıldığını ifade etti. Örmeci, Hüseyin Keçecioğlu Vakfı’ndan kendilerine geçen 3 katlı bir ev ile 14 bin m2 büyüklüğünde bağ bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Vakfımıza bağışlanan 3 katlı evi Uluğbey Veli Baba Derneği’nin kullanımına tahsis etmeyi düşünüyoruz. Henüz bununla ilgili kesin kararımızı vermedik ancak yönetimimizin görüşü bu yönde. 14 bin m2 lik üzüm bağını ise örnek bir bahçe haline getirmeyi düşünüyoruz.

ÖRNEK BAĞ OLACAK…
Biliyorsunuz Senirkent denilince akla ilk gelen üzüm bağlarıdır. Bu nedenle bizde Yükseliş Vakfı olarak örnek bir çalışmaya imza atıp, vakfımıza bağışlanan 14 dönümlük bu bağda İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte işbirliği yaparak buranın örnek bir bağcılık alanı olarak kullanılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Amacımız Senirkent üzümünü yaşatmaktır, bahçeyi yeniden tanzim edip üzüm asmalarının yenilenmesini sağlayacağız ve buranın örnek bir üzüm bahçesi haline getirilmesi konusunda gerekli çalışmaları yerine getireceğiz” dedi.

YÜKSELİŞ VAKFI BU
YIL 76 ÖĞRENCİYE
BURS VERİYOR…
Senirkentli hayırseverlerin de büyük destek verdiği Senirkent Yükseliş Vakfı yüksek öğrenim gören ihtiyaç sahibi ve başarılı Senirkentli öğrencilere de 9 ay boyunca 100’er lira burs desteği sağlıyor. Bu yıl 76 öğrenciye burs veren Yükseliş Vakfının amacı gelecek yıl bu sayıyı 100’e çıkarmak. Vakıf ayrıca düzenlediği çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle hemşehrilerini sık sık bir araya getiriyor ve ayrıca SMS yoluyla hemşehrilerini düğün, açılış ve vefat gibi durumlarda bilgilendiriyor. Yükseliş Vakfı Çünür’e yapmayı planladığı öğrenci apartı projesi ile de her ay önemli bir gelir elde etmeyi amaçlıyor. Arsası Senirkentli Hayırsever Doğan Ay tarafından bağışlanan apartın yapımına en kısa sürede başlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.