Uluslararası Öğrenciler Kültürlerini Tanıttılar

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ile Uluslararası Güldünya Öğrenci Derneği tarafından 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mayıs 2013 13:56
Uluslararası Öğrenciler Kültürlerini Tanıttılar

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ile Uluslararası Güldünya Öğrenci Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında, ‘Dünyanın Kültürü Isparta’da’ sloganıyla Süleyman Demirel Üniversitesinde öğrenimlerine devam eden 35 farklı ülkeden 850 öğrenci, valilik önünde açılan stantlarda 2 gün süreyle kendi kültürlerini Ispartalılara tanıttılar.

Stantların açılışı Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Belediye Kültür Müdürü İrfan Veli Kayacan, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Fatih Yazıcı, Uluslararası Güldünya Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Cavit Güler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen törenle yapıldı.

PROTOKOL GÜNEŞTE, VATANDAŞ GÖLGEDE

Törende Vali Memduh Oğuz, güneş altında bekleyen misafirleri protokol için hazırlanan gölgelikli platforma oturturken, kendisi ve diğer protokol üyeleri ise güneşte halk için ayrılan kısımda oturmayı tercih ettiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan törende ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı.

Misafir öğrencileri gönüllü medeniyet elçisi olarak gördüklerini belirten Uluslararası Güldünya Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Cavit Güler; “Biz misafir öğrencileri evrensel kardeşlik bilincine sahip bireyler olarak, modern dünyayı tanıyan, her konuda donanımlı, faklılıklara karşı müsamahalı olarak yetişmeleri temel gayemizdir” dedi.

Ülke genelinde 155 ülkeden 36 bin uluslararası öğrenci bulunduğunu belirten Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Fatih Yazıcı; “Bu öğrenciler ortalama 5 yıl süreyle ülkemizde kalmaktalar. Biz federasyon olarak bu öğrencilerin kendilerini, ülkelerini, milli kültürlerini kendi aralarında tanıtmalarına yardımcı olurken aynı zamanda Türk insanına da tanıtmalarına yardımcı oluyoruz. Burada temel amaç karşılıklı kültür etkileşimi sağlamak ve kardeşlik duygularını pekiştirmektir” dedi.

Vali Memduh Oğuz; “Biz, ‘Mekke-Medine-Kudüs Müşerref, Isparta Muvazzaf’ sloganı doğrultusunda Isparta’nın ilimle görevli olduğunu belirterek, ‘İlim Şehri Isparta’ diyoruz. Bugün bunun bir delilini daha gördük burada.

Federasyon 60 şehirde 36 bin yabancı öğrenci olduğunu söylüyor. Ortalama şehir başına 600 öğrenci düşüyor, halbuki Isparta’da binden fazla misafir öğrencimiz var. Sadece Türkmenistan’dan gelen 700 öğrencimiz var. Dolayısıyla ‘İlim Şehri Isparta’ya bir delildir bu.
Aynı zamanda bu halkla da bütünleşmiş bir hareket. Burada güldünya derneği hiçbir karşılık beklemeden güzel ev sahipliği yapıyor, kendilerini tebrik ediyorum. Bizde vilayet olarak destek veriyoruz.

Aslında bu dünya barışına, insanlığın mutluluğuna ve huzuruna önemli bir katkı sağlarken, ayrıca Türkiye’nin birer elçisi olarak da tanıtımımızı yapıyorlar” dedi. Konuşmalardan sonra stantların açılışı yapılarak hep birlikte gezildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.