Uluslararası Turnuvayla Turizmde 12 Ay Hamlesi

‘Mavi bayrak’ sahibi Gloria Golf Otelleri, yenilenebilir enerji üretimine geçip ‘yeşil bayrak’ almayı ve düzenleyeceği uluslararası golf turnuvasıyla turizmin 12 aya yayılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2011 10:50
Uluslararası Turnuvayla Turizmde 12 Ay Hamlesi

Günlük 5 bin torba çimen kesilen Gloria Otelleri, bu atıklarla biyogaz üretiminde kullanmaya hazırlıyor.

Eski bakanlardan ve büyük golf otellerinden Gloria Otelleri Genel Koordinatörü Ali Talip Özdemir, turizmin bütün yıla yayılmasına katkı sağlamak amacıyla Belek’te uluslararası golf turnuvasına hazırladıklarını söyledi. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, kalkınma ajansı olarak bir bilgi notu hazırlayacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), sektörlere yönelik inceleme ve bilgilenme gezilerini sürdürüyor. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Türkiye’nin en büyük golf otellerinden Gloria Otelleri Genel Koordinatörü ve eski bakanlardan Ali Talip Özdemir ile biraraya geldi. Gloria Otelleri’nin otel müdürlerinin de katıldığı Belek GloriaSerenityResort Oteli’ndeki toplantıda Özdemir, golf tesisleri hakkında bilgi verdi.

GÜNDE 5 BİN TORBA ÇİMEN
Özdemir, ‘mavi bayrak’ sahibi otelin 2012’de karbon izlemeye geçilmeden önce kendi elektriğinin 100 bin kwh’lık kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmeyi ve böylelikle ‘yeşil bayrak’ ödülünü de almayı planladıklarını ifade etti. Çevreci imajlarını ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten Özdemir, tesislerinde her gün 5 bin torba çimen kesildiğini ve bu atıkların biyogaz üretiminde kullanılabileceğini söyledi.
Belek’te uluslararası “Turkish Open Golf Turnuvası” düzenleyerek turizmin 12 aya yayılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Gloria Otelleri Genel Koordinatörü ve eski bakanlardan Özdemir, BAKA’dan bu konuda destek istedi.
BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ise, Antalya’da uluslararası bir golf turnuvası düzenlenmesi konusunda BAKA olarak bir bilgi notu hazırlayacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

SERADA AR-GE ÖNERİSİ
Sektör üzerine yapılan değerlendirmelerden sonra BAKA heyeti, firmanın topraksız tarım yapılan 120 dönümlük serasını da gezerek incelemelerde bulundu. Engin, seranın ısıtma maliyetlerini %40 oranında azaltabilecek bir Ar-Ge projesi olan ve BAKA ile daha önce temasa geçen bir firma ile irtibat kurulması konusunda destek sağlayabileceklerini söyledi. Özdemir de, bundan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Toplantı sonunda, Özdemir’e daveti için teşekkür eden BAKA Genel Sekrereti Engin, görüşülen konular hakkında bilgi notları hazırlayacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını kaydederek tesislerden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.