Umre Yolcuları SD Havaalanı’ndan Uğurlandı

ITSO’nun Umre ve hac seferlerinin Isparta’dan yapılmasıyla ilgili girişimleri sonuç verdi, 6 yıl aradan sonra ilk defa 205 Umre yolcusu Isparta Süleyman Demirel Havaalanı’ndan Cidde’ye uğurlandı.

Yayınlanma:
Umre Yolcuları SD Havaalanı’ndan Uğurlandı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Süleyman Demirel Havaalanı’ndaki uçak seferlerinin artması, hac ve umre seferlerinin Isparta’dan yapılması yönündeki girişimleri sonuç vermeye başladı.

Isparta Süleyman Demirel Havaalanı’nda İstanbul Isparta karşılıklı seferlerin 7 güne çıkarılmasının ardından 6 yıl aradan sonra ilk umre yolcuları uçuşlarını gerçekleştirdi. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen bu gelişmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak Umre’ye giden 205 kişilik kafile Isparta Süleyman Demirel Havaalanından özel bir firmaya ait uçakla Cidde’ye uğurlandı. Isparta Müftülüğü Din Görevlisi Mehmet Yüceer’in başkanlık ettiği 205 Umre yolcusu 14 Şubat tarihinde geri dönecekler.

Her yıl yapılan hac ve umre seferlerinin 6 yıl aradan sonra ilk defa Isparta’dan gerçekleşmesinin hem yolcular hem de Müftülük olarak kendilerini çok memnun ettiğini belirten Yüceer, “Her yıl organizasyonlar yapıyoruz. 6 yıldan bu yana Isparta havaalanından hac ve umre seferleri yapılmadı. Bu yıl ilk defa buradan uçmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü umre ve hacca gidecek yolcuların başta Antalya olmak üzere diğer illerden uçması gerçekten külfetli oluyordu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın desteği ile artık buradan uçabilecekler. Bugün gittiğimiz kafile orada ‘Isparta Birinci Uçak’ diye anılacak. Isparta’ya bu imkanı kazandıranlar için özel dua edeceğiz. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.

Havaalanı Müdürü İlhan Demir ise, Isparta’dan Umre seferlerini yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. 2008 yılından buyana ilk defa Havaalanından Umre seferi yapıldığını belirten Demir, “ 6 yıldan sonra ilk defa Havalimanından A321 tipindeki bir uçakla 205 yolcumuzu göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. 123’ü bayan 75’i erkek 7 çocuğumuz var. Sayın Valimiz, Genel Müdürlüğümüz, Ticaret Sanayi Odamız ve Ispartamızın önde gelen yöneticilerinin desteği ile umre uçak seferleri başladı, uçak seferlerinin başlamasına katkı sağlayan başta Sayın Valimiz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.”diye konuştu.

Umre’ye giden yolcularda uçak seferlerinin Isparta’dan yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.