Umre Yolcuları Uğurlandı

Umre Yolcuları Uğurlandı

Yayınlanma:
Umre Yolcuları Uğurlandı

2018 yılı Diyanet İşleri Umre Organizasyonunda Umre ibareti için 164 kişi Umre’ye uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan İl Müftülüğü yetkilileri; “Güle güle gidin, güle güle dönün” temennisinde bulundu. 

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri Davraz Mahallesindeki Bilali Habeşi Camii önünde iki ayrı tören düzenlendi. Cumartesi günü yapılan törenin ardından 110 kişi 20 günlük, Pazar günü yapılan törenin ardından ise 64 kişi ise 24 günlük olarak kutsal topraklara uğurlandı. Törene, İl Müftülüğü yetkilileri ve Umreye gidenlerin yakınları katıldı. Törenlerde dualar okundu, Umre’ye gidecek olanlar yakınları ile vedalaştı. 

Törende ilk olarak bir İmam - Hatip tarafından Kur’anı Kerim Tilaveti okundu. 

“HAYATINIZIN EN MÜKEMMEL

ZAMANINI GEÇİRECEKSİNİZ” 

Ardından ilahiler seslendirildi ve daha sonra kürsüye gelen Müftülük yetkilileri; “Sizler bugün herhangi bir turistik yolculuk yapmıyorsunuz. Allah’ın ve Resulullahın ziyaretçileri olarak Mekke ve Medine – i münevverede oya doya yaşayacak ve ibadetlerinizi yapacaksınız. Kardeşlerim. Sizler bu mukaddes mekanda, Kabe’de, Resulullahın huzurunda namazlarınızı kılmak, orucunuzu tutmak suretiyle yapacağınız ibadetler çok değerli olacak ve belki hayatınızın en mükemmel zamanını orada yaşamış olacaksınız. 

“GÜNAHLARDAN TEMİZLENECEKSİNİZ” 

Orada yapacağınız dualarınızda bizleri de memleketimizi de unutmayın. Sizin şuanda yolculuğuna çıkacağınız Umreleriniz Allah kabul etsin. Böylece hem Kur’anı Kerim Tilaveti hem Kabe’nin tavafını ve hem Resulullahın ziyareti, teravih namazları, mukabeleler yapacaksınız. İşte tüm bunlar sizleri günahlardan temizleyecek, kalbinizi pak yapacak ve Allah’ın izniyle günahlardan arınmış olarak tekrar memleketimize dönmüş olacaksınız. Sıhhat ve afiyetle gidin ve gelin. 

“3 HAFTA SONRA MEMLEKETİNİZE DÖNECEKSİNİZ” 

Bugün buradan, yani Isparta’mızdan 164 kişilik bir Umre grubu hep beraberce Mekke’ye gideceksiniz. Mekke’ye vardığınızda ilk olarak Umre ibadetini yapıyorsunuz. Bu ibadeti ifa ettikten sonra namazlarınızı kılıyorsunuz. İnşallah tüm bunlardan sonra gidiş statünüze göre 20 gün veya 24 gün sonra Türkiye’ye dönmüş olacaksınız” dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.