Umutlanmıştık!

Umutlanmıştık!

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2022 11:21
Umutlanmıştık!

Enflasyonun açıklanması ile memur ve emeklinin zam oranı belli oldu.

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 25.48 oranında zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile de en düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira olarak belirlendi.

Emekliye asgari ücret tutarında bir zam beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, “Biz gerçekten umutlanmıştık ama emeklimizin maaşı artık asgari ücret tutarının altında kaldı” diye konuştu.

Ersal, “Asgari ücret 4 bin 250 TL’ye yükseldi yüzde 50 oranında bir zam verdi bizlerde umutlandık emekliler olarak hiç olmazsa asgari ücrete verilen zam kadar emeklimize de verilmesi çünkü bizim eskiden aldığımız maaşlar asgari ücretin altında değildi üstündeydi şuanda emeklimizin büyük bir çoğunluğunun aldığı maaş asgari ücretin altında kaldı. Bizler emekliler olarak gerçekten umutlanmıştık bakanımızla görüştüğümüzde iyi bir zammın verileceğini emeklileri memnun edeceğini söylemişti bizlerde bunun karşılığında umutlandık.” dedi     

umutf.jpg

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 25.48 oranında zam yapılacağını söyleyen Ersal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile en düşük emekli maaşının da artık 2 bin 500 lira olacağını belirterek, “biz emekliler olarak seyyanen zam bekliyoruz” dedi. Ersal,  “İşçi, Bağkur emeklilerimiz maaşlarımızı TÜİK’ten alıyoruz yani Türkiye İstatistik kurumunun verdiği rapora göre bizim maaşlarımız belirleniyordu TÜİK’in verdiği rapora göre aylık enflasyon 13.8 çıktı son ayın verdiği enflasyona göre 6 aylık enflasyon farkı Temmuz ve Aralık ayı enflasyon farkımız yüzde 25.48 olarak belirlendi işçi ve bağkur emeklimize yapılacak zam yüzde 25.48 olarak belirlendi. Bu duruma göre emeklimiz zam alacak bizler tabi umutlandık bekledik Cumhurbaşkanımızın bakanlar kurulu toplantısından sonra iyi bir zam vereceğini bizler gittik yüzdeli değil seyyanen zam verilmesini talep ettik. Hiç olmazsa asgari ücretin altında kalmasın asgari ücretle eşitlensin diğerleri de yaşayacak  şekilde emekli zammının alınmasını bekliyorduk ama Cumhurbaşkanımızın açıklamasında bin 500 liraya kadar maaş alanların 2 bin 500 lira olarak alacağını ve bunun üstününde TÜFE farkı alacağını beyan ettiler. Bizler hala daha umudumuzu yitirmiş değiliz Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız bu konuda biraz daha öngörülü düşünürler emeklimize seyyanen zam verilmesi maaştan önce seyyanen zam yapılması hususunda çalışmalarımız devam etmekte kendileriyle görüşmelerimiz devam etmektedir.  Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde emeklilerimiz maaşlarını almadan seyyanen zam verebilir. 2 bin 500 lira üstünde maaş alanlar yüzde 25.48 zam alacak bugün 2 bin 500 lira maaş alan bir kişi yüzde 25.48 zamla birlikte 591 liralık bir zam alıyor oda 3 bin 91 liraya tekamül ediyor. 2 bin 600 lira maaş alana 600 lira fark ediyor oda 3 bin 260 liraya çıkıyor 2 bin 968 lira maaş alan birisi 672 lira zamlı maaş alarak 3 bin 515 liraya çıkmış oluyor bunun karşılığında memur emeklilerimiz var memur emeklilerimizde sendikaların aldığı zam oranında toplu sözleşmelerle belirtiliyor zam oranları onlarda memur ve memur emekliside geçen dönemde verilen memur emeklilerinin anlaştığı şekilde yüzde 30.05 zam alacaklar. Buda demek oluyor ki en düşük memur emeklimiz 3 bin 238 lira alan 4 bin 256 liraya yükselmiş oluyor, 3 bin 318 maaş alan birisi 4 bin 371 lira alacak, 3 bin 900 lira maaş alan 5 bin 219 lira maaş alacak.” dedi          

 “MAAŞLARIMIZ DAHA  ALMADAN ERİDİ, KAŞIKLA VERİP, KEPÇEYLE GERİ ALIYORLAR”

Bugüne kadarki en yüksek enflasyon zammını aldıklarını ancak son yapılan zamlarla bunların eridiğini belirten Abdülkadir Ersal, “Zammı yeterli bulmuyoruz. Kaşıkla verilen kepçeyle geri alındı. Hükümetten emekliyi mağdur etmemelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.  Ersal,  “Bu zamlar şuana kadar verilen TÜFE’den doğan zamların en yükseği ama yeterlimi değil emeklimize bu paralar verilmeden cebinden çıktı kaşıkla verip kepçeyle alma misali oldu bu inşallah önümüzdeki bu süreçler daha da seyyanen zam bekliyoruz.

Bize yeterli değil hiçbir emeklimiz içine sindiremedi sindiremiyor çünkü daha zam verilmeden elektriğe, doğalgaza, akaryakatıda, kiraya emeklinin kullandığı bilumum her şeye zam geldi.

 Bizlere verilen zamlar elimize ulaşmadan uçtu gitti onun için biz bekliyoruz beklemekteyiz. Hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın bizleri emeklileri mağdur etmeyeceğine inanıyoruz.” Şeklinde açıklamada bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.