Üniversite, Gençleri Bilimle Buluşturdu

Üniversite, Gençleri Bilimle Buluşturdu

Yayınlanma:
Üniversite, Gençleri Bilimle Buluşturdu

SDÜ tarafından bu yıl ikincisi yapılan ‘Bilim Şenliği’ başladı. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı; “Gençlerimizi sürekli ileriye yönelik bilimsel çalışmalarla yetiştiriyoruz” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi, gerek üniversitedeki gerek şehirdeki sosyal ve kültürel hareketliliği artırmak, bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla iki yıl önce ilkini yaptığı Bilim Şenliğinin ikincisini bu yıl gerçekleştiriyor.

Bilim Şenliği, saat 09.30’da Iyaş Kongre Merkezinde düzenlenen törenle başladı. Törene; Vali Şehmus Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Daire Müdürleri, SDÜ Akademik personeli ve öğrenciler katıldı.



YILDIRIM; “ŞENLİĞİMİZİ MİLLİ EĞİTİM
MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YAPIYORUZ”
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Süleyman Demirel Üniversitesine Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı İnsan Kaynakları Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım yaptı. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi; “Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliği ve koordinasyonunda, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Isparta Valiliği himayesinde gerçekleştirilen Isparta 2. Bilim Şenliğine katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İlimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek Bilim Şenliğinde atölye çalışmalarına Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin katılımı bekleniyor. Halkımızın bilim atölyelerimizi ziyareti ile birlikte 7 bin 500 kişinin katılımının sağlanması hedefleniyor.



“ŞENLİKTEKİ AMAÇ; BİLİMSEL
FARKINDALIK OLUŞTURMAK”
Isparta Bilim Şenliği; Disiplinlerin; Arkeoloji, Biyoloji, Coğrafya, Deprem, Ebru, Fizik, Kimya, Matematik, Orman Kaynakları, Robotik, Sağlık, Seramik ve Tarım uyumlu harmonisinden oluşmuş, hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanmış toplam 98 farklı atölye çalışmasından oluşmaktadır. Ayrıca birçok aktiviteyi içeren bilim ve eğlenceyi “yaşayarak/eğlenerek öğrenme” anlayışıyla sunan bir proje içeriği ile 2016 yılı Aralık ayında TÜBİTAK’a sunulmuş ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği programları kapsamında Ülke genelinde desteklenen 46 projeden biri olmuştur. Alanında uzman akademisyenlerimizin ve oluşturdukları ekiplerin atölye çalışmaları, bilimsel içerikli workshopları, sanat etkinlikleriyle katkı sağladığı Bilim Şenliğinin ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören katılımcı öğrenciler için çok keyifli geçmesini hedefliyoruz. Isparta II. Bilim Şenliğinde yer alan atölyelere, 6-17 yaş grubu aralığında derslerinde başarılı, bilime ve bilimsel faaliyetlere ilgi duyan öğrencilerin katılması hedeflenirken, atölye çalışmalarına aynı yaş grubundaki dezavantajlı grupların da katılımı sağlanacaktır.

“ÇOCUKLARIMIZIN İÇİNDEKİ
CEVHERİ ORTAYA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”
Isparta Bilim Şenliğinin en önemli katma değeri, hedef kitlemize üç gün boyunca eş zamanlı olarak düzenlenen bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlik ve gösteriler ile bilimle dolu dolu bir zaman geçirmesini sağlamak olacaktır. Bilimsel deneylerden söyleşilere, sergilerden gösterilere kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap eden bu özel etkinliklerden beklenen sonuç topluma bilimi sevdirmek ve bir bilim kültürü yaratabilmektir. Çocuklarınızın içindeki Ali Kuşçu’ları, Cahit Arf’leri, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar’ları çıkarmak amacıyla yapıyoruz.

BİLİM ŞENLİĞİ 3 – 5
EKİM TARİHLERİ ARASINDA
Şenliğimiz; 3 - 5 Ekim 2017 tarihlerinde saat 10.00 - 16.00 saatleri arasında, Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesindeki farklı mekânlarda, 3 - 4 Ekim 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan atölyeler, söyleşi ve benzeri etkinlikleriyle gerçekleşmektedir” dedi.

ÇARIKÇI; “BİLİMSEL
ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı da törende yaptığı konuşmada; “Bizler üniversite yönetimi olarak kurumsallaştırmayı ve bilimsel çalışmaları çok önemsiyoruz. Araştırma – Geliştirme çalışmalarımızın topluma katkı sunmasını istiyoruz. Bugün Bilim Şenliğimizi bu amaçla açtık. Bu tür bilimsel çalışmalara bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Bu şenliğin düzenlenmesinde bizlere destek veren sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.



VALİ GÜNAYDIN; “BÜTÇEDE
EN BÜYÜK PAY EĞİTİMİNDİR”
Bilim Şenliği açılış töreninde son konuşmayı Vali Şehmus Günaydın yaptı. Vali Günaydın da konuşmasında, dünyada ülkelerin eğitime çok ciddi yatırımlar yaptıklarını belirterek, ülkemizde de bütçeden en fazla eğitim yatırımlarına pay ayrıldığını söyledi.

ŞENLİĞE DESTEK
VERENLERE PLAKET
Törenin sonunda ise; Bilim Şenliğine destek veren Vali Şehmus Günaydın, İl Mili Eğitim Müdürü Şahan Çöker ve Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Tezcanlı’ya teşekkür plaketi verildi.

STANDLARI GEZDİLER
Açılış törenindeki konuşmalar bölümünün sona ermesinin ardından, törene katılan Vali Şehmus Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Daire Müdürleri, SDÜ Akademik personeli Iyaş Kongre Merkezinde bilimsel stand açan öğrencilerin standlarını gezerek öğrencilere yaptıkları bilimsel çalışmalar hakkında sorular sordular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.