Üniversite - Emniyet İşbirliğiyle Tiyatro

Üniversite-Emniyet İşbirliğiyle Hazırlanan Tiyatro İlgiyle İzlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2012 16:54
Üniversite - Emniyet İşbirliğiyle Tiyatro

Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Yalvaç Meslek Yüksekokulu, Yalvaç Teknik Bilimler MYO ile Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Ehliyet Senin Neyine, Dön Şinasi Köyüne" adlı tiyatro oyunu, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Oyun öncesinde bir konuşma yapan Yalvaç MYO Müdürü Doç. Dr. Rifat Okudan, "Ehliyet Senin Neyine, Dön Şinasi Köyüne" adlı tiyatro oyununun Türkiye’de ilk kez uygulanan bir proje olduğunu belirterek “Tiyatro oyunumuz, emniyet ve üniversite işbirliğinde yapılmış bir proje. Bu anlamda özel bir önemi olan oyunu sizlerle birlikte izlemek hepimiz için ayrı bir heyecan.” diye konuştu.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise tiyatroların toplumların işlemci bellekleri olduğunu söyleyerek “Burada sergilenecek oyunu, hep birlikte büyük bir zevkle izleyeceğiz. Bir vücutta antikorlar olmazsa o vücudun yaşama şansı yoktur. Bizim vücudumuzdaki antikorlar da emniyet mensuplarımız, dolayısıyla onlarla iç içe bir bütün halinde bu oyunun sergilenmesi bizlerin de bunu paylaşması bir mutluluğun ve sevginin paylaşımı olacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.