Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Önemli Gelişme

ITSO, SDÜ’de hazırlanan ve ilin ekonomisini, sanayisini, ilgilendiren Yüksek Lisans tezlerini destekleyecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2012 12:04
Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Önemli Gelişme

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası önemli bir işbirliğine adım atıyor. ITSO, Isparta ile ilgili araştırma ve inceleme sayısını arttırarak, sağlıklı verilere ulaşılmasını sağlamak ve sonuçlarından yararlanmak amacıyla SDÜ öğrencilerinin ilin ekonomisi ve sanayisini ilgilendiren yüksek lisans tezlerini destekleyecek.

Konuyla ilgili SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, Enstitü Müdürleri ile birlikte ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Meclis Başkanı Bedri Ayhan’ı ziyaret ettiler. ITSO yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akkurt, Ispartalı işadamlarını yakından ilgilendiren ve şehrin gelişmesine katkı sağlayacak Yüksek Lisans Tezlerinin desteklenmesi konusunda işbirliği istedi.

Üniversite Sanayi İşbirliği Projesinin bir ayağının da bu şekilde oluşturulacağını belirten Akkurt, “SDÜ’de yılda 300’ün üzerinde teze destek veriliyor. Isparta sanayisini ticaretini, ekonomisini, tarımını ilgilendiren konularda hazırlanan yüksek lisans tezlerinin üniversite sanayi işbirliği ile desteklenerek ayakları yere basan çalışmalar yapılmasına öncülük ederek üniversite olarak biz bu tezlere ekstra destek vereceğiz. Isparta sanayisinden de işbirliği talep ediyoruz. Bu hem ilimiz açısından önemli bir çalışma olacak hem de üniversitemiz açısından yapılacak tezlerin tozlu raflarda kalmayacağı anlamına gelmektedir. Tezler için komisyon kurulup desteklenmesi istenenler konularına göre seçilecek ve Ticaret Sanayi Odası’nı ve üyelerinin de katkısı ile tez konuları belirlenecek. ”dedi.

ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan’da böyle bir konuda destek verebileceklerini söyledi. Üniversite-sanayi işbirliğini her zaman ön planda tuttuklarını belirten Ayhan, “Ispartamızın gelişmesi, ilimizle ilgili araştırmalar yapılması ve bunların sonucunda güzel sonuçlar elde edilmesi adına yapılan tüm çalışmaların arkasındayız.”diye konuştu.
ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da gereken desteği her zaman vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum