Üniversite – Şehir El Ele Teoriden Pratiğe

Süleyman Demirel Üniversitesi, ITSO ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Üniversite – Şehir El Ele, Teoriden Pratiğe! isimli Isparta Kariyer Zirvesi'nde protokol imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2014 16:10
Üniversite – Şehir El Ele Teoriden Pratiğe

Süleyman Demirel Konukevi’nde gerçekleşen protokol imza törenine Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Kütük ve davetliler katıldı. Protokol imza töreni öncesi konuşma yapan Rektör İbicioğlu, Türkiye’de nitelikli eleman sıkıntısının önüne geçmek amacıyla böyle bir protokol imzaladıklarını belirtirken ITSO Başkanı Başdeğirmen ve İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin’de nitelikli eleman yetiştirmek için işverenlerin daha da gayretli çalışmalarının gerektiğini söyledi.

NİTELİKLİ ELEMAN SIKINTISINA ÇÖZÜM OLACAĞIZ
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye’de nitelikli eleman sorununun çözümü içerisinde ilgili kurumlarla hareket ettiklerini belirterek, nitelikli eleman sıkıntısının önüne geçmek için çalıştıklarını söyledi.

Rektör İbicioğlu, “Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi üniversitelerden mezun olan öğrencilerin sektörde yetersiz olmalarıdır. Mezun olan öğrenciler üniversitelerden aldıkları eğitimlerle sektöre adım atıyorlar. Ancak bu alınan eğitimler ve bilgiler yetmeyebiliyor. Bizim isteğimiz, mezun olan öğrencilerin ve işsiz vatandaşların iş dünyasında başarılı olan kişileri dinleyim yollarını ona göre çizmeleridir. Burada birçok değerli iş adamı var. Onların gittikleri yollardan gitsinler.

Bu konuyla ilgili üniversitemizin 3 yıl önce kurduğu Kariyer Günleri adı altında öğrencilerimize meslek seçimlerinde ve seçtikleri meslekte başarılı olmaları için yol gösteriyoruz. Ama bizim öğrencilerimize gösterdiğimiz bu yol ve verilen bilgiler yetersiz kalabiliyor. Bunun için de burada iş adamlarımız önünde protokol imzalıyoruz. Ülkemiz de aktif gençlerimiz var. Ama yetersiz. Bizim aktif, dinamik genç nüfusu ön plana çıkarmamız gerekiyor. Bunun için de ITSO ve İŞKUR ile çalışmalarımız devam edecektir. Bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KARİYER SAHİBİ OLMALARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, protokolü imzalanan bu projenin Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, öğrencilerin seçtikleri sektörlerde kariyer sahibi olmaları için her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Hayata geçirilen bu proje sayesinde Isparta’daki iş adamlarımız SDÜ ile kaynaştı ve bir bütünlük oluşturdu. SDÜ araştırma ve geliştirme bakımından bize yön veriyor. Bize böyle bir proje teklifi geldiği zaman çok heyecanlanıp direk kabul ettik. Biliyorsunuz ki Türkiye’de işsizlik ve nitelikli eleman yetiştirme konusunda geride kaldık. Almanya ve Japonya geçmiş zamanlarda çok büyük sorunlarla karşılaştılar. Yerle bir olmuşlardı.

Ama şimdi durumlarına bakıldığı zaman nitelikli eleman yetiştirme konusunda dünya da sayılı ülkeler arasındalar. Biz ITSO olarak öğrencilere ve işsizlere seçtikleri sektörlerde kariyer sahibi olmaları için çalışacağız. Çalışmalarımız devam edecek. Bende bu projeyi hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HEP BİRLİKTE HAREKET EDİP ÇARE BULACAĞIZ
İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, kurum olarak bu tür projelerin her zaman destekçisi olacaklarını belirterek, nitelikli eleman ve işsiz vatandaşlar konusunda çalışmalarının devam ettiklerini söyledi.

İl Müdürü Ergin, “Öncelikle bu projede olmaktan mutluluk duyuyorum. Nitelikli eleman ve işsiz vatandaşlar konusunda çalışmalarımız iş birliği ile devam ediyor. Hepimiz ülkemizin büyük bir sorunu olan nitelikli eleman ve işsizlik konusunu aşmak için buradayız. İş verenler nitelikli eleman bulamadıklarından yakınıyorlar. Bu projemiz kapsamında be işveren vatandaşları projemize davet ediyorum. Hep birlikte hareket ettiğimiz zaman daha fazla ses getireceğiz. Vatandaşlara çare bulacağız” dedi.
Konuşmaların ardından hazırlanan protokol taraflar arasında imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum