Üniversite Şehirle Böyle Mi Kucaklaşacak?

SDÜ, Yaşam Boyu Eğitim, GÜLAR derken Doğu Yerleşkesindeki 60 bin m2'lik alanı üzerinde 2 bin kişilik öğercenci apartı ve sosyal alanlar yapılmak üzere 35 yıllığına Konyalı bir işadamına kiraladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ekim 2013 19:10
Üniversite Şehirle Böyle Mi Kucaklaşacak?

Süleyman Demirel Üniversitesi, bu dönem iktisatçı rektörle iktisadi bir anlayışla yönelitiliyor. 60 bine yaklaşam öğrınci potansiyeli ve binlerce çalışanına yönelik olarak her alanda ticari mantığın işletildiği SDÜ'de barınma sektörüne yönelik de müthiş bir girişimcilik (!) projesine imza atılıyor. SDÜ'de tüm yasal zorunluluklar yerine getirilerek sessiz-sedasız gerçekleştirilen bir ihale ile Isparta esnafına büyük zarar verecek bir girişime imza atıldı.

Edinilen bilgiye göre, SDÜ Rektörlüğü ilgili daire başkanlığı üzerinden 1-2 Ağustos tarihlerinde yerel bir gazeteden ihale ilanına çıktı. İlanı Isparta'dan gören olmadı, dolayısıyla katılan da olmadı. Yapılan ihaleye Ankara, İstanbul ve Konya'dan 3 firma katıldı. İşin önemi ihale tamamlandıktan sonra ortaya çıktı.

İhale sonucunda Konyalı Mehmet Demirel isminde bir işadamı istenilen projeyi yapmakla yetkilendirildi. İhale ile SDÜ Doğu Yerleşkesi'nde Gül Vadisi Projesi için ayrılan alanın arkasında 60 bin m2'lik alan 35 yıllığına kiralandı. Bu kiralama sonucunda bu alana yap-işlet-devret modeli ile 2 bin kişilik öğrenci apartı ile kalan öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler ve alanlar yapılacak. İhaleyi alan firma burada 35 milyon TL'lik yatırım yapacak. 35 yıl işlettikten sonra üniversiteye geri verecek.

Bu ihale ile üniversite öğrencilerini kampüs içerisinde tutma, şehirle bağlantısını koparma anlamında ilk adım atılmış oldu. Yıllardır hiçbir rektörün cesaret edemediği bu girişim iktisatçı rektör Hasan İbicioğlu döneminde gerçekleşmiş oldu. 2 bin kişilik öğrenci apartı ve sosyal ihtiyaçların bulunduğu büyük bir yaşam merkezinin Isparta esnafına vereceği zararın büyük olacağı belirtiliyor. Konunun iktidar milletvekillerine de aktarıldığı ve bu konuda büyük rahatsızlık oluştuğu belirtiliyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile özel kurs ve akademilerin, GÜLAR ile de kozmetik ve temizlik maddeleri sektörü ile rekabet ediyor. Sektör temsilcileri kira, personel gideri, vergi ve diğer giderleri olmayan üniversite araştırma merkezlerinin haksız rekabete yol açtığı ve sektöre büyük zarar vermesinden şikayet ediyor.

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile Gülcülük Araştırma Merkezi'nin faaliyetleri ve diğer konularla ilgili haberlerini sürdürecek. Ve ekonomik hayata büyük katkı sağlayan özel sektörün haklarını korumaya devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum