Üniversite Ve İş Dünyası Bir Araya Geldi

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD), geleneksel cumartesi kahvaltısı programını bu hafta Barida Hotel’de yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2012 10:44
Üniversite Ve İş Dünyası Bir Araya Geldi

Her kahvaltıda üye iş adamlarını bilgilendirmek için farklı kurum ve kuruluşların temsilcilerini ağırlayan ISİAD’ın bu haftaki konukları Süleymen Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan ve Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Uygulamaları (CAD-CAM) Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak oldu.

ISİAD üyesi iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği programda iş dünyası ile üniversitenin karşılıklı olarak birbirlerinden beklentileri ele alındı. Programda Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan, üniversite olarak 2000 kadar yüksek lisans yapan öğrenciye sahip olduklarını, bu öğrencilerin tezlerini tozlu raflarda yer alması için yazmadıklarını söyledi. Prof. Dr. Kayacan, gerek öğrencilerimizle gerekse de öğretim üyelerimizle hem proje hem de uygulama aşamasında iş adamlarının yanında olmak istediklerini söyledi. Dernek üyesi iş adamlarından gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Kayacan, Ispartalı iş adamlarının gelişmesi için ve mevcut sorunların çözümü için iş dünyası ile üniversitenin sık sık bir araya gelerek ortak akıl toplantılarının düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Havaalanı ile ilgili bir soruya da cevap veren Prof. Dr. Kayacan, üniversite ve iş dünyasının ortak hareket etmesi durumunda sorunun çözüleceğine inandığını söyledi. Bu anlamda iş adamları derneklerine büyük iş düştüğünü söyleyen Prof. Dr. Kayacan ISİAD’ın bu tip organizasyonlarla bu işe öncülük ettiğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak ise iş dünyası ile ortak projeler üretmeye hazır olduklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Çolak, ISİAD ile birlikte Isparta için çok önemli bir proje hazırladıklarını fakat projeyi şimdilik gizli tuttuklarını söyledi. Program ISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Pınarcı’nın katılımcılara teşekkür etmesi ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.