Üniversite Yönetimi Gaflet ve Dalalet İçinde

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, haksız rekabete neden olan ticari faaliyetlerinden dolayı SDÜ yönetimini eleştirdi. Şenol, üniversite yönetimini gaflet ve dalalet içinde olmakla suçladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2013 12:56
Üniversite Yönetimi Gaflet ve Dalalet İçinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Süleyman Demirel Üniversitesi yönetimini sert bir dille eleştirdi. Kampus içine yapıalcak olan 2 bin kişilik öğrenci apartı ve YBEM üzerinden SDÜ yönetimini eleştiren Şenol, SDÜ yönetimini gaflet ve dalalet içinde olmakla suçladı.

Şenol, “Isparta gibi bir şehirde üniversitenin önemi çok büyüktür. Şehrin gelişimine, büyümesine katkıda bulunabilecek bir konumdadır. Ancak, özellikle son dönemde küçük esnafı haksız rekabetle zor duruma düşürmesi, uygun değildir. Bir ticaret hane mantığı ile üniversiteyi yönetmeye kalkarsanız, üniversiteyi tekel konumuna getirirseniz bu kente zarar verirsiniz” dedi.

CHP İl Başkanı Şenol, “Üniversite yönetimi asli işi olan eğitim ve bilimle uğraşmalıdır. Aksi halde gaflet ve dalalet içine düşmüş olur ki, şu anda tam da o durumdadır. Geçtiğimiz dönemde TED Koleji ile ilgili rant kaygılarından dolayı hataya düşen rektör, şimdi aynı hatayı hatta daha büyüğünü apart projesi ve YBEM üzerinden devam ettirmektedir. Üniversite bir an önce şehrin gelişimini kilitleyecek bir konumdan çıkmalıdır” diye konuştu.

AKP’nin 10 yıldır Isparta’yı cezalandırdığını ileri süren Şenol, “Zaten AKP tarafından cezalandırılmış olan bir kent şimdi de üniversite tarafından adeta cezalandırılmaktadır. Ben Sayın rektörün bu hatalardan bir an önce dönerek, Isparta ile bütünleşecek, Isparta’yı büyütecek bir anlayışa bürünmesini temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum