Üniversiteye Çarşı Geliyor

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Kanal32'de yayınlanan Çizgi Ötesi Programında öğrencilere müjde verdi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Kasım 2015 15:42
Üniversiteye Çarşı Geliyor

SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı, kampüs yaşamında öğrencilerin ihtiyaçlarına yanıt verecek çözümler üretmeye başladıklarını belirterek, içinde kafeterya, kitapevi gibi dükkanlardan oluşan bir üniversite çarşısının gelecek yıl eylül ayında hizmete gireceğini belirtti.

Kanal 32 ekranlarında başlayan Mustafa Kahraman'ın sunduğu Çizgi Ötesi'nin ilk konuğu SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı oldu.

Kampüs yaşamında öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarına yanıt vermek için 5.5 aylık sürede çalışmalara başladıklarını belirten Çarıkçı, öğrencilerin kampüste rahatlıkla ve ücretsiz şekilde internete erişebilmeleri için Wİ-Fİ hizmeti sunulacağını iletti. Kütüphanenin 24 saat açık olduğunu kaydeden Çarıkçı, artık öğrencilerin evden de kütüphaneye bağlanarak çalışma yapabileceklerini de açıkladı. Müzik eşliğinde çalışmak isteyen öğrenciler için kütüphanede özel bir oda ayırdıklarını söyleyen Çarıkçı, özellikle final haftasında kütüphanede ciddi bir yoğunluk gözlemlediklerini iletti.

ÇARŞI GELİYOR
Gelecek yıl eylül ayı başında üniversitede çok modern bir çarşının hizmete gireceğini kaydeden Çarıkçı, "Tüm üniversitelerde olduğu gibi SDÜ'de de bir üniversite çarşısı olacak. Modern kafeterya, kafe, oyun eğlence salonu gibi öğrencilerin beklentilerini karşılayabileceği bir yer seçilmiş durumda. Tabi ilçelerde de sorun var. Oralarda da güzel kantin ve kafeteryalar olmalı. Bunu içinde girişimcileri davet ediyoruz. Tabi yemekhanenin kapasitesiyle ilgili sorun var. Yemek saat 11'den 14'e kadar olmasına rağmen 2 bin kişilik yemek salonuna aynı anda 9 bin kişi geldiği zaman yeterli olmuyor. o nedenle Batı Kampüsündeki yemekhaneyi büyütme kararı aldık. Doğu Kampüsünde ki yerde zaten yemekhane değil. Doğu'da dev bir yemekhane yapılacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.