Unutmadık, Harcayamadık!

Unutmadık, Harcayamadık!

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2015 11:01
Unutmadık, Harcayamadık!

İl Kültür ve Turizm eski Müdürü Abdullah Kılıç 2003 yılında Bakanlıktan gönderilen 600 bin TL’lik ödeneğin unutulduğuna ilişkin haber ile ilgili açıklama yaptı:

Yalvaç Pisidia Antiokheia antik kenti kazısında kullanılmak üzere dönemin Kültür ve Turizm Bakanı hemşehrimiz Erkan Mumcu tarafından sağlanan 600 bin liralık ödeneğin kazıya tahsis edilmeyip bekletildiği ve 10 yılı aşkın süredir unutulduğuna yönelk iddialar üzerine dönemim İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç açıklama yaptı.

O ŞARTLI TAHSİSTİ
Kılıç açıklamasında 600 bin liralık ödeneğin 23 Aralık 2003 tarihinde Bakanlık tarafından antik kentte bulunan Roma Hamamı’nın kazısı, restorasyon ve konservasyonu için tahsis edildiğini belirterek; “Bu ödenek bütçe kanunu gereği sadece bu iş için kullanılabilecek şartlı tahsisti. Ancak hamam ile ilgili ortada ne bir kazı vardı ne de restorasyon projesi. Çalışmaların başlaması için ilk etapta hamamda kazı çalışması yapılıp ardından projelendirilmesini bekledik. Ardından da görev yaptığım 9 yıllık süre içerisinde kazı için Bakanlıktan gönderilen ödeneğe ek olarak Müdürlüğümüz tarafından bu ödenekten peyder pey ödeme yapıldı. Siz bu ödeneğin en azından bir kısmını tahsis edildiği yerde kullanmak zorundasınız değilse ileride yeniden ödenek almak istediğinizde –Size ödenek tahsis edilmiş bu para nerede harcanıldı? Diye sorarlar’ dedi.

2009 YILINDA ONAY ALDIK
Ödeneğin tahsisinden tam 6 yıl sonra başka kalemlerde de harcama yapılabilmesi için dönemin Bakanı Ertuğrul Günay’dan onay aldıklarını belirten Kılıç, ‘bu tarihten sonra ödeneğe dokunabildik’ şeklinde konuştu.

O ÖDENEKLE BİR ÇOK İŞ YAPTIK
Şu an Ankara’da İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan eski Müdür Kılıç, söü geçen ödenekle zaman içerisinde çok işler yaptıklarını hatırlatarak, ‘Ödeneği her yıl kazıya destek olmak adına kullandığımız gibi kazı ekibinin barınma sorunlarını kökten halledecek 40 kişinin barınabileceği bir kazı evi, eserlerin korunacağı depo, mutfak yapımı, antik kent girişine bekçi kulübesi, bilet gişesi, WC yapımı yanısıra kentin etrafını çevreleyen tel örgülerin yenilenmesinde kullandık. Halen söz konusu ödenekten 260 bin TL mevcuttu. Haberde unutulduğu ileri sürülen kaynakta budur’ açıklamasında bulundu.

ARŞİVLERDE RESMİ BELGELERİ MEVCUT
Kılıç açıklamasında son olarak şunları söyledi: “Haberlere yansıdığı gibi kenrada köşede unulmuş bir ödenek söz konusu değildir. Benim dönemimde bu paranın nasıl ve nerelere harcandığına ilişkin tüm resmi belgeler Müdürlük arşivinde yer almaktadır. Asla unutulmuş değildir. Ödeneğin nasıl ve ne şeklde harcanacağı da Kazı Başkanının tasarrufundadır. Müdürlük tahsis eder, kazı başkanı da uygun şekilde harcamasını yapar. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı yapmayı uygun gördüm yer verirseniz sevinirim.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.