Unutmadık, Unutmayacağız!

Unutmadık, Unutmayacağız!

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ağustos 2015 10:38
Unutmadık, Unutmayacağız!

17 Ağustos 1999’da Türkiye deprem bölgesi olduğu gerçeğiyleacı bir şekilde yüzleşti. Peki, geçen 16 yılda önlemler ve deprem bilincikonusunda ne kadar yol kat ettik?

TÜRKİYE, tarihinin en büyük felaketlerinden birini bundan 16yıl önce bugün yaşadı. 17 Ağustos 1999 tarihinde merkez üssü Kocaeli’nin Gölcükilçesi olan büyük bir deprem meydana geldi. Sabah 03.02’de başlayan ve Richterölçeğine göre 7.4 büyüklüğündeki deprem 45 saniye sürdü. Tüm MarmaraBölgesi’yle birlikte Ankara’dan İzmir’e geniş bir alanda hissedildi. Bilanço daağır oldu. Resmi verilere göre 17 bin 840 kişi öldü, 43 bin 953 kişi yaralandı.285 bin konut ve 40 binden fazla iş yeri hasara uğradı.

MÜTEAHHİTLERE 2100 DAVA AÇILDI
Depremin bu kadar çok can kaybına yol açmasının sebebiolarak kaçak yapılar, standartlara uygun olmayan binalar ve daha ucuza maletmek için malzemeden çalan müteahhitler gösterildi. Yapım hatalarından çökenbinaların müteahhitlerine yaklaşık 2100 dava açıldı. Depremden sonra, zorunludeprem sigortası gibi bir takım düzenlemeler getirildi ve halkınbilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıldı. Hayatımıza ‘kentsel dönüşüm’kavramı girdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.