Üreten Belediye

Yüzde 20'sini Kendisi Üretiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2017 09:58
Üreten Belediye

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehir içi çiçeklendirme ve peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdürürken, parklara, orta refüjlere ve diğer alanlara dikilen çiçeklerin yaklaşık yüzde 20’lik kısmı ise müdürlüğe ait 20 bin metrekareden oluşan sera ve fidanlık alanında üretiliyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehre 450 bin gülfidanı ve bir milyon adedin üzerinde ağaç dikimi geçekleştirirken, bunun yanı sıra mevsimlik çiçeklerde kentin çeşitli yerlerini süslüyor. Başta parklar, orta refüj alanları gibi noktalar olmak üzere şehrin genelinde yılın her anında çiçek görmek mümkün olurken, bu çiçeklerin yüzde 20’lik bir dilimi ise Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait sera ve fidanlık alanlarda yetiştiriliyor.

Isparta Belediye Başkan yardımcıları Park ve Bahçeler Müdürlüğünce fidanlık ve seralarda gerçekleştirilen çiçeklerin üretim safhalarını inceledi. Fidanlık ve seralarda üretim ve bakım çalışmaları hakkında bilgiler veren Park ve Bahçeler Müdürü Metin Coşkunsu şunları söyledi: “Şehir merkezinde vatandaşlarımızın görmüş olduğu güzelliklerin mutfağı olan fidanlık ve seralarımızda üretim ve bakım çalışmaları devam etmektedir. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz 20 bin metrekarelik bir alana sahip. Çalı gurubu, ağaç gurubu ve mevsimlik çiçeklerin üretim ve bakımlarını fidanlığımızda gerçekleştiriyoruz. Şehirde dikilen çiçeklerin yaklaşık yüzde 20’lik kısmı fidanlığımızda üretilmektedir. Mevsimlere göre dikilen çiçeklerimiz burada mevsimine uygun şartlarda üretilmektedir. Bu bitkilerin üretim sahaları tohum ekiminden başlayarak filizlendikten sonra küçük saksılara aktarılarak dikime hazır hale getiriliyor. Yaklaşık 20 çeşit çiçek üretimi gerçekleştirip bunları farklı alanlara dikimini gerçekleştiriyoruz. Çiçeklerimiz arasında vinka, petunya, sardunya, begonya, ateş çiçeği, kadife, hercai menekşe ve buna benzer çeşitlerimiz bulunmaktadır” dedi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.