Üreten Mutlu Olur!

Isparta Belediyesi Köy Buluşmaları Programı hafta sonu Keçiborlu Kozluca Köyünde devam etti.

Yayınlanma:
Üreten Mutlu Olur!

Belediye Başkanı Günaydın eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldığı Kozluca Köyü programına, aynı gün kalp rahatsızlığından dolayı vefat eden 59 yaşındaki emekli astsubay Necati Bıçakcı’nın evine taziye ziyaretinde bulundu. Başkan Günaydın ardından 1999 yılında Hakkari Yüksekova’da şehit düşen Jandarma Er Ramazan Yiğit’in baba ocağını ziyaret etti. Kozluca’nın tek şehidi olan Ramazan Yiğit’in babası Ali Yiğit, annesi Faden Yiğit ve abisi Durmuş Yiğit’i evinde bir süre ziyaret eden Başkan Günaydın burada baba Ali Yiğit’e Türk Bayrağı hediye etti.

Başkan Günaydın, “Bu hainlere karşı bu bayrağımızın yüceliğini göstermemiz lazım” derken, şehit babası Ali Yiğit “Oğlumun tezkeresine 3 ay vardı. Oğlumun 3 aylık devlete borcu kaldı, ama isterlerse bende şimdi gitmeye hazırım. Ben oğlumun kalan borcunu tamamlamaya hazırım” şeklinde konuştu.



Başkan Günaydın daha sonra programın gerçekleştirileceği alana geçti. Burada sevgi seli ile karşılanan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Kozluca’da gerçekleştirilen programa Ardıçlı, Çukurören, Gölköy, Aydoğmuş, Kaplanlı, Yedidepe ve Özbahçe muhtarları ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube başkanı Musa İrez, İşçi Emeklileri Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, MHP Belediye Meclisi Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kozluca Köyü Muhtarı Mehmet Öz, “Sizleri misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Mutlu ve sevinçliyiz. Bu etkinliklerin gelecek yıllarda da devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

Muhtarlarında kendisi gibi seçimle geldiğini ve bundan dolayı da muhtarları meslektaşı olarak gördüğünü söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, köylerin umut kaynağı olması gerektiğini kaydetti. Köylerden şehre yaşanan göçlere de değinen Başkan Günaydın, köylerin sevgi saygı dostluk samimiyetin en güzel yerleri olduğunu kaydetti. Sevgi saygı, dostluk ve samimiyetin olduğu yerlerde uğur ve bereketin olduğuna değinen Başkan Günaydın, “Köylerden şehre göçen insanımız şehirlerde geçim sorunları yaşıyor.



Ülkemizin üretimi her geçen gün gittikçe azalıyor” dedi. 1923’te Türkiye’nin nüfusunun 16 milyon olduğunu o dönem arazilerin saban ile sürüldüğüne işaret eden Günaydın, bugün 78 milyonluk Türkiye’de üretim alanının, sabanla tarım yapılan alanlardan daha da az olduğunu belirterek, “Arazilerimiz boş, üretmekten, çalışmaktan korkmamalıyız. 3-5 dönüm arazisi olan bir insanımız arazisinde tarım yapsa şehirden çok daha fazlasını kazacak. Umut kaynağı köylerimiz olacak. Üretiyorsa o köy mutlu olur. Kendisini küçücük bir sigortaya muhtaç görmez” şeklinde konuştu.

Daha fazla kazanç uğruna kimyasal ilaçlarla tarım yapılmasının da yanlışlığına dikkat çeken Günaydın, “Gökkubbe’de Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri düzenliyoruz. En ücra köylerden ürün getirip halkımızın kullanımına sunuyoruz” derken, Anadolu topraklarının çok değerli olduğunu ve tüm dünyanın ve düşmanların gözünün bu topraklarda olduğunu kaydetti. ‘Gizli savaşlarla bu Anadolu’da bizi yaşatmak istemiyorlar. Ülkemizin her karış toprağı değerli ve zengin maden ve petrol yataklarıyla dolu. Bazı güçler bizi etki altına almaya çalışıyorlar” diyen Günaydın, 15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlattı. Günaydın, “Meclisimizin tepesine bomba atacak kadar alçaklar. Hiçbir ülke böyle bir alçaklığı görmemiştir” görüşlerinde bulundu.

Anadolu topraklarında üretmek zorunda olduklarını belirten Günaydın, “Doğal ürünler üretmeliyiz. Anadolu’nun yüzde 60’ı taşlaşmış durumda. Bununla ilgili acil önlemler alınmalı. Doğal ürünleri üretip, kullanmalı ve satmalıyız. Doğal üretin, ürettiğiniz ürünü değerinde sonuna kadar ben alacağım” dedi. Isparta’daki bazı köylerde üretimin başlamasıyla birlikte göçün durduğunu hatta bunun tersine döndüğünü belirten Günaydın, bunlara Kesme ve Çaltı köylerini örnek gösterdi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir’in seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle coştu. Çocuklar da gün boyu kendileri için kurulan balon parklarda gönüllerince eğlendi, ebru yaptı. Yine gün boyunca davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Köylerinde böyle bir program düzenlenmesinden dolayı çocuklar “Başkanım sizi çok seviyoruz. Bir daha istiyoruz. Çok eğlendik, ebru yaptık, oyun oynadık, film izledik” derken, yetişkinlerde görüşlerini, “Güzel bir program, daha önce böyle bir program görmemiştik. Çocuklarımız için de farklı bir gün oldu. Çok güzel bir duygu. İyi düşünülmüş bir program. Bizim köyümüze de iyilik edin. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Programı çok beğendik, her sene bunu istiyoruz. Başkan çok iyi bir adam, keşke herkes onun gibi çalışsa, kimseye muhtaç olmayız. Bu organizasyonu yapan herkese teşekkür ederiz. Başkanımızı soğuk olmasına rağmen buradayız bekliyoruz, kendisini seviyoruz” diyerek aktardılar.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.