Üretici Kadınlar Standı 1 Yıl Sonra Yeniden Açılıyor

Isparta Belediyesinin ev kadınlarına yönelik hazırlamış olduğu projeye Ispartalı bayanların ilgisi giderek artıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2011 12:51
Üretici Kadınlar Standı 1 Yıl Sonra Yeniden Açılıyor

Geçen bahar ve yaz döneminde çeşitli yerlerde açılan sergilere ilginin yoğun olması nedeniyle bu yıl bayanlar sezonu erken açma kararı aldı.

Bilindiği üzere Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bayanların hem aile ekonomisine katkı sağlamak hem de becerilerini sergilemelerine fırsat oluşturmak için Üretici Kadınlar standı açtı. Burada Ispartalı bayanlar evlerinde ürettikleri bir birinden değerli tekstil ve gıda maddelerini halkın beğenisine sunarken aile ekonomilerine de katkı sağladı. Üretici Kadınların bu azimli çalışması şehir dışına da taşarak Antalya’da düzenlenen YÖREX fuarına da katıldı.

Türkiye’deki çeşitli illerden gelerek burada yöresel ürünlerin sergi açtığı stantlarda Isparta standı tam not almıştı.
Bu heyecan ve aynı ruhla yeni ürünlerini hazırlayan üretici bayanlar önemli bir gün ve bayramda yeniden ürettiklerini görücüye çıkarıyor. 19 Mayıs 2001 günü saat 12.00’de valilik arkasında açılışı yapılacak olan sergi ile halkın huzuruna yeniden çıkacak.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “iki yıl önce Isparta Belediyesi olarak ev hanımlarına yönelik bir proje başlatmıştık. Projemizde ev hanımlarının hünerlerini halka göstermesinin yanı sıra bu üretilen ürünlerin satışını gerçekleştirmelerini istemiştik. Böylece ev hanımlarımız da ürettikleri ürünün satışı ile ev ekonomilerine katkı sağlamalarına bir fırsat tanıdık. Bu projemiz her geçen gün büyüdü. Yaptığımız projeye ev hanımlarının büyük bir ilgisi ile karşılaştık. Bu ilgilerinin devamını sürdürmelerini sağlamak için projemizi hızla geliştirdik. Antalya’da kurulan YOREX fuarında da ev hanımlarının ürettikleri ürünlere yoğun ilgi oluştu. Bu vesile ile üretici kadınlar pazarımızı yeniden kurma kararı aldık. bu vesile ile bugün saat 12.00’de valilik arkasında üretici bayanlarımız yerini alacaktır. Açılışa halkımızın da büyük bir ilgi duyacağına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.