Üretici Yine Perişan

Üretici Yine Perişan

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2017 08:35
Üretici Yine Perişan

Bazı ürünleri don vurdu, bazıları yoğun yağmurdan etkilendi. Üreticinin

durumu yine iyi değil. Özellikle kirazda rekoltenin % 50 düşmesi bekleniyor

Hava şartları Ispartalı üreticiye zor yıllar yaşatıyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntılar bu yılda yaşanıyor. Üreticiler bu yıl da adeta perişan.

Isparta ekonomisinin en büyük gelir kalemlerinden olan tarım ürünleri bu yılda beklenilen altında rekolteye sahip olacak. Nedeni ise olumsuz hava şartları.

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz haftalarda kiraz, elma ve kayısı da don vurgunu yaşandı. Üründe % 50 azalmaya neden olan don nedeniyle sıkıntı çeken üreticiye ikinci darbe yağmurlarla geldi.

Özellikle sağanak yağmurlar nedeniyle kirazda bazı bölgelerde yarılmalar meydana geldiği öğrenildi.

Üreticiler, 2015 yılındaki gibi yetkililerin yeniden tarımla ilgili zarar çalışması yapması gerektiğini belirterek:”Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri araştırma yaparsa durumun ne kadar kötü olduğunu göreceklerdir. Devletimizden destek bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Ürünlerin olmaması ve para etmemesi nedeniyle tarım ekonomisinin ciddi sorun yaşayacağı da belirtiliyor.

Özellikle kirazda rekoltenin en az % 50 oranında düşmesi beklenirken, ürün fiyatının da düşük olmasından endişe ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum