Üreticinin Umudu Taban Fiyatta

Isparta ekonomisinin belkemiği olan gülcülük sezonu yaklaşık 2 hafta önce başladı. Gülde taban fiyat 3 lira ile 3 lira 20 kuruş arasında bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2013 10:27
Üreticinin Umudu Taban Fiyatta

Konu hakkında görüşlerini aktaran İslamköy Belediye Başkanı Zekeriyya Şataf, taban fiyatı 3 TL ile 3 lira 20 kuruş arasında beklediklerini söyledi.
Gül’ün başkenti Isparta’da, bu yıl gözler Gülbirlik’e çevrildi.

Gül alımlarının başladığı merkezde sezonun sonunda açıklanacak olan taban fiyatlar merakla bekleniyor. Birçok ailenin geçim kaynağı olan gülcülükte umutlar da tavan yaptı. Isparta’da gül sezonu erken başladı.

Önceki yıllara oranla bu yıl havaların daha da sıcak gitmesi gül bahçelerinde güllerin erken açmasına neden oldu. Konu hakkında açıklamada bulunan İslamköy Belediye Başkanı Şataf, önceki yıllarda gül sezonunun 15 Mayıs'ta, bu yıl ise havaların daha sıcak gitmesinden dolayı erken başladığını belirtti.

İlk kez uzun yıllar sonra sezonun erken açıldığını aktaran Şataf, "Alımlar başladı. Gül ekonomik açıdan çok önemli." dedi. Gül üretiminin çok zor bir iş olduğunu söyleyen Zekeriya Şataf, "Sabah saat 4-5 gibi kalkıp gidersiniz. Bu saatler uykunun en tatlı olduğu saatlerdir. Gerçekten gül üretimi zor bir iş. Emek burada bize kalan kazanç diye düşünüyorum. Çünkü masraflarını çıktığımızda geriye pek fazla bir şey kalmıyor." ifadelerini kullandı.

TABAN FİYAT BEKLENTİSİ
Beldelerinde birçok ailenin gülcülükle geçindiğini belirten Şataf: “Üreticilerimiz çok sıkı bir çalışma içerisindeler. İnşallah emeklerinin karşılığını fazlası ile alırlar. Gül toplama işi çok farklı bir iştir, emeği çoktur. Gül bitkisini çoğumuz, kendimizden biri gibi görürüz. Tahmin ediyoruz ki bu yıl taban fiyatlar 3 ile 3 TL 20 kuruş arasında olabilir. Umudumuz daha yüksek rakamlar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.