Üreticiye İYİ Gelecek

Üreticiye İYİ Gelecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2018 18:02
Üreticiye İYİ Gelecek

İYİ Parti Milletvekili Adayı Aylin Cesur, seçim çalışmaları kapsamında Yenişarbademli’de davul zurna ile karşılandı. Cesur, köylülerle kiraz topladı, tarla sofrasında yemek yedi ve üreticilerle dertleşti. Aylin Cesur, İYİ Parti iktidarının üreticiye iyi geleceğini söyledi.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, seçim çalışmaları kapsamında Yenişarbademli’ye gitti. Burada köylülerle kiraz toplayan ve tarla sofrasında yemek yiyen Cesur, üreticilerle uzun süre sohbet etti.

Cesur, partisinin tarım politikalarını anlatarak “Ülkemiz gerek coğrafi gerekse iklim göstergeleri yönünden çok çeşitli tarım ürünlerinin yetiştirilmesine uygun bir konumdadır. Ancak ülkemizdeki üretim tekniklerinin geriliği, tohum, gübre, ilaç gibi sanayi ürünlerinin tekelleşmesi sonucu fiyatlarının yükselmesi ve uygulanan ekonomi politikalarının yanlışlığı nedeniyle tarım konusunda özellikle son on yılda ülkemiz önemli ölçüde geride kalmış ve dışa bağımlı hale gelmiştir” dedi.
Cesur, “Tarım Kentleri Projeleri kapsamında kamunun elinde olan tarım toprakları yatırımcılara büyük tarım işletmeleri tesis etmek üzere tahsis edilerek teşvik kapsamına alınacaktır. Bu projeler ile yerinde tarım ve hayvancılık teşvik edilip iş ve istihdam sağlanarak büyük şehirlere göç önlenecektir. Büyüklüğü 200 dönümden az olan arazilerde ise büyük işletmelere dönüştürülmek üzere kooperatifleşme teşvik edilecektir. Kooperatifleşme ile tarımsal üretim artacak ve ürünün pazarlanması sağlanacaktır. Tüm arazilerin elden geçirilerek, toprak analizlerinin ve su kaynaklarının kontrolünün yapılmasından sonra tüm Türkiye’de tarımın yapılması sürekli hale getirilecektir. Bunun için bölgelerde parsellerin tapulaştırılması, işletim ölçeğinin büyütülmesi, sulama ve tarla içi geliştirme hizmetlerine yönelik alt yapı hizmetleri ile ilgili olarak etkin ve yerinde mühendislik uygulamaları kısa sürede tamamlanacaktır” diye konuştu.



Tarımda 5’er yıllık eylem planları hazırlayacaklarını kaydeden Cesur, “Tarımda dönüşüm ve verimlilik programımıza bağlı olarak toprak kaynaklarımızın geliştirilmesi için 5’er yıllık eylem planları hazırlanacaktır. Toprak ıslahı, erozyon kontrolü ve drenaj yönetimi konusunda aktif destek ve katkı sağlandıktan sonra toprakların devamlı ekilmesi için Toprak Koruma Kanunu, Mera Kanunu gibi tüm kanun 53 ve düzenlemeler yapılarak hukuki tedbirler alınacaktır. Böylelikle tüm Türkiye’deki tarım arazilerinin verimli kullanımı sürekli hale getirilerek, yurt dışına olan bağımlılık önlenecektir” dedi.

Cesur, Yenişarbademli’den köylülerin “Sen bizim kızımızsın arkandayız” sözleriyle uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.