Ürünlerimiz Pazara Hitap Etmiyor

Isparta’da kaliteli ürün yetiştirildiğini ancak büyük pazarlara hitap edebilecek düzeyde olmadığını belirten Vali Yardımcısı Tahir Demir, ayrıca işletmelerimizin küçük ve gelenekçi olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşandığını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2014 17:47
Ürünlerimiz Pazara Hitap Etmiyor

Isparta’nın tarımsal potansiyeli önceki gün düzenlenen önemli bir toplantıyla masaya yatırıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen dünyada ve ülkemizde gıda fiyatlarının önümüzdeki süreçte yükselecek olmasından dolayı tarıma ciddi kazançlar sunacağını ve üreticilerin bunu fırsata dönüştürmesi gerektiğini belirtti.

AKSU’DA ORGANİK TARIM, Ş.KARAAĞAÇ’TA ÇİLEK’İN ÜZERİNDE DURMALIYIZ

Bu anlamda ilimizin; Elma, kiraz, kayısı, gül yağı, soğuk hava deposu, kerevit, tatlı su levregi, sertifikalı meyve fidanı ve klon anaç üretiminde ülkemizde söz sahibi olduğunu ve bu alanlarda gelişmeye açık olduğumuzu ifade eden Şölen, “Bunun yanı sıra Aksu’da organik tarım ve Şarkikaraağaç’ta çilek yetiştiriciliğinin yerleşmesi konuları üzerinde durmalıyız. Sebze konusunda zaten Deregümü köyü güzel çalışmalara imza atıyor” dedi.

ZİRAAT ODALARI’NIN KURUMLARLA LİDERLİĞİ PEKİŞTİRİLMELİ
Öte yandan Vali Yardımcısı Tahir Demir ise Isparta’nın ikliminin ve konumunun modern tarımı kolaylaştırdığını ve özel kıldığını söyledi. Isparta’da en önemli sorunun liderlik sorunu olduğunu, Ziraat Odalarının kurumlarla liderliği pekiştirebilirse, Isparta tarımına ciddi katkılar sağlayabileceğine dikkat çeken Demir, ‘’Ziraat Odaları liderlik konusunda daha atak olmalı. Ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri ve iyi uygulamaları takip ederek Isparta’ya aktarmalı. Ziraat Odaları başlangıçtan günümüze neler yapabildiğimizin muhasebesini yaparken bundan sonra neler yapılması gerektiğinin planlarını yapmalı. Ziraat Odaları enerjilerini üretime pazarlamaya dönük çözümler arayıp, gelişme eksenli çalışmalarda harcamaları gerekiyor.

KALİTELİ ÜRÜN ÜRETİYORUZ AMA PAZARA HİTAP ETMİYOR
Isparta’da kaliteli ürün üretilmekte, ama büyük pazarlara hitap edecek kadar yeterli olmaması dezavantaj olmaktadır. Ayrıca işletmelerin küçük olması ve gelenekçi olması en büyük sorunumuz. Güçlü olduğumuz alanlar üzerine daha fazla gitmeliyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.