Üşenmeden Uğraşıyoruz

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Keçeci Mahallesi Devlet Hastanesi arka bölümünde yer alan 4 bin tonluk su deposunda eskimiş vanalar yenileniyor, depo uzaktan algılama sistemi SCADA’ya bağlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2013 14:46
Üşenmeden Uğraşıyoruz

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Keçeci Mahallesi Devlet Hastanesi arka bölümünde yer alan 4 bin tonluk su deposunda eskimiş vanalar yenileniyor, depo uzaktan algılama sistemi SCADA’ya bağlandı.

Bu çalışma dolayısıyla çarşamba günü bazı mahallere birkaç saat süreyle su verilemeyecek. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, geldiklerinden bu yana su ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söylerken, yapacakları çalışmalarla su kesintilerinin bir daha yaşanmayacağını söyledi. Yaptıkları çalışmalarla ayrıca israfın önüne geçtiklerini ve zamandan kazandıklarını söyleyen Başkan Günaydın, “Geldiğimizden bu yana üşenmeden su ile uğraşıyoruz ve Türkiye’nin en temiz ve ucuz suyuna Isparta’mız sahip oldu” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Keçeci Mahallesi Su Deposu’nda başlatılan çalışmalar dolayısıyla çarşamba günü bir süreliğine Turan, Çelebiler, İskender, Gazi Kemal, Sermet, Yayla, Pirimehmet ve İstiklal Mahallelerine su verilemeyeceğini ancak bunun artık bu mahalleler için son su kesintisi olacağına dikkat çekti. Günaydın, “Bu kesintiyi bir daha su kesilmemesi için yapıyoruz. Bu kesinti birkaç saatlik veda kesintisidir” görüşlerinde bulundu.

Su deposunda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski ve yeni yaptıkları tüm depoları SCADA sistemine bağlama çalışmaları yaptıklarını, 4 bin tonluk Keçeci Su Deposu’nda da hem eskimiş vanaların değiştirilmesi hem de uzaktan algılama sistemine geçiş çalışması yaptıklarını ifade etti.

Depolardaki su seviyelerinin artık merkezden kontrol edildiğini, personellerin depodan depoya koşmadıklarını ve taşmaların da önüne geçtiklerini aktaran Başkan Günaydın, Eğirdir içme suyu hattına da geçen aylarda 3 adet vana yerleştirdiklerini kaydetti.

Günaydın, “Bu vanaları yerleştirmeseydik bir su patlaması sonrasında 33 km’lik hatta bulunan toplam 27 bin ton suyu boşaltıyorduk. Şimdi ise 110 bin lira harcayarak koyduğumuz 3 vana sayesinde sadece hattın üçte birlik bölümü boşaltılacak. Böylece hem israfın önüne geçmiş olduk, hem de bu hattın tekrar dolması için geçirilen zamandan tasarruf ettik” diyerek, şehirde bu yaptıkları çalışmalardan dolayı artık su kesintisi yaşanmasının önüne geçildiğini ifade etti.

Keçeci Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri çalışmanın bir benzerinin de önümüzdeki günlerde Çünür Tepesi’nde bulunan depoda gerçekleştireceklerini aktaran Günaydın, “Tüm şehir SCADA sistemine bağlanmış oluyor ve daha teknolojik bir şekle geliyoruz. Şehrimiz su kesintilerine veda ediyor. Göreve geldiğimizden bu yana üşenmeden su ile uğraşıyoruz ve Türkiye’nin en kaliteli, ucuz suyuna Isparta sahip oluyor. Su kesilmeyen bir kent haline geliyoruz.

Bu bir zaferdir. Bu zafer Isparta’mıza kutlu olsun. Bu projelerle de şehrimize kaliteli ve ucuz su içirme imkânına sahip olduk. Bir zamanlar ‘ucuz su içireceğiz’ diyerek otobüs dolaştıranlar, sonra Isparta’ya yüksek fiyatlarla suyu sattılar. O iktidar geçti, ama bu iktidar böyle bir söz vermediği halde 4,5 yıldan bu yana 67 kuruştan su içiyoruz. 81 il içerisinde bu rakama ulaşan vilayet yok. Bu konuda da Isparta zaferde. Isparta halkımıza hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum