USOBO’da Bronz Madalya

Fatih Üniversitesi tarafından bu sene 5’ncisi düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatında (USOBO) Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Yayınlanma:
USOBO’da Bronz Madalya

Forum kategorisinde edebiyat-dil alanında yarı finale kalan ve bronz madalya kazanan Altınbaşak Anadolu Lisesi haklı gururu yaşamaktadır.

“Bir sadefin içinde okyanusun bütün uğultusu hissedildiği gibi, Türkçeyi ifade etmeyi deruhte eden sanatkârın kalbinde de bütün şiirimiz öyle uğuldamalıdır.” Konusu kapsamında makale yazılmıştır. Yarı final müsabakalarında da sunum yapılmış ve katılımcıların soruları başarıyla cevaplanmıştır.

Okulunu ve Isparta’mızı temsil eden 11.sınıf öğrencisi Abdullah Furkan Çetin, çok sevinçli olduğunu ifade etmiştir. Danışman Öğretmen ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mutlu GÜMÜŞ ise : ”1200 makale arasından bronz madalya kazanmak çok anlamlı.

Bu tür etkinliklerde geleceğimizin mimarları gençleri sosyal meselelerde daha aktif rol almalarına vesile olacak her projeye destek verdiğimiz bir gerçektir. Bu, daha önceden ne ilk oldu, ne de son olacaktır. Biz İstanbul’da sadece okulumuzu değil; aynı zamanda güzel Isparta’mızı da temsil ettik ve üçüncülük aldık. Öğrencimizle birlikte hummalı bir çalışmanın ürünü ortaya çıktı.” Dedi.

Okul Müdürü Vahit Çiftçi 5. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatından bronz madalya ile döndükleri için çok mutlu olduklarını belirtti. Okul Müdürü Vahit ÇİFTÇİ, projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrenciye teşekkür ettikten sonra ülke genelinde bilimsel ve sportif organizasyonlarda Isparta’yı başarıyla temsil etmenin haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.