Ustaları Unutmadılar

Ustaları Unutmadılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2021 09:36
Ustaları Unutmadılar

13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanvekili İsmail Uygun ve oda başkanları, çeşitli mesleklerde faaliyetini sürdüren ustaları ziyaret etti.

Ahilik Haftası kutlamaları ilimizde çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bu kapsamda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde Birlik Başkanvekili İsmail Uygun ve oda başkanları,  faklı mesleklerde uzun yıllardır faaliyetini sürdüren, usta esnafları ziyaret ederek, ahilik kültürüne katkılarından dolayı plaket takdiminde bulundular.  

40’A YAKIN KALFA YETİŞTİRDİ
Başkanların, ilk ziyareti 60 yıldan fazladır kaportacılık mesleğini yürüten 80 yaşındaki Mehmet Bozdağ’a oldu.  Bozdağ’a plaketini veren Birlik Başkan Vekili İsmail Uygun “13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kapsamında bugün de ustalarımızı ziyaret ediyoruz.   Etkinliklerimiz Perşembe günü kan bağışı, Cuma günü de Yeni Sanayi ve Gül Küçük Sanayi Sitesinde ahi pilavı ikramımızla devam edecek” dedi. Kaporta ustası Mehmet Bozdağ da, “İlk atölyemi 1965 yılında açtım. Üçüncü kuşakta kaportacılıkta işimizi sürdürüyoruz. 40’a yakın da Sanayi Sitesinde çalışan kalfam var. Ahilik Haftası etkinliklerinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Oda başkanları,  Üzüm Pazarında 30 yıla yakındır konfeksiyonculuk yapan Erol Aygündüz’ü ziyaret ederken, Aygündüz'e plaketini Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mehmet Dolaksız verdi. Ahiliğin kardeş anlamına geldiğini ifade eden Aygündüz “Ahilik paylaşmak demektir. Esnaflık ahilikle başlar. Biz de bugün ahiliği devam ettiriyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.

USTALARDAN TEŞEKKÜR
Ziyaretler kapsamında terzilik mesleğinde 55 yılını dolduran Hasan Hüseyin Çırak’a teşekkür plaketini Terziler Odası Başkanı Fehmi Demirsöken, 58 yıldır bakkal mesleğini sürdüren Mehmet Büyüknohutçu’ya, Bakkallar Odası Genel Sekreteri Sinan Aydın, 56 yıldır halcilik yapan Mehmet Yılmaz Göçerli’ye de plaketini Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir verdi.  Ahilik Haftasında kendilerine yapılan ziyaretlerden duydukları memnuniyeti ifade eden ustalar, Birlik Başkanı Ahmet Tural başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

USTALARA VEFAMIZI GÖSTERDİK
Ahilik Haftası kutlamaları resmi törenlerinde Isparta’yı temsil edecek olması nedeniyle Kırşehir’de bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural, “Ahilik çırak, kalfa, usta arasındaki manevi bağları ön planda tutan bir müessese. Bu anlamda uzun yıllar mesleğinde faaliyet göstermiş, çok sayıda çırak, kalfa yetiştirerek hem ahilik geleneğinin devam etmesini sağlamış, hem de ilimizin ekonomisine katkı sunmuş ustalarımıza vefamızı göstermek ve onlara teşekkür etmek için ziyaret ettik. Büyüklerimizin gönüllerini aldık. Bu vesileyle tüm ustalarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, her birine sağlıklı ömürler diliyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.