Uyduruk Kuran Kursu Yasası Kalkıyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kuran kurslarına 12 yaşından küçüklerin gitmesini yasaklayan yasayı değiştireceklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2011 14:13
Uyduruk Kuran Kursu Yasası Kalkıyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Çocuğun her türlü kursa gitmesi serbest iken dinini öğrenmek için kursa gitmesinin yasak olması demokrasi ayıbı, insan hakları ihlali. Bu uyduruk yasayı değiştireceğiz" dedi.

Bozdağ gazetecilerle yaptığı sohbette gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yasa değişikliği hazırladıklarını belirten Bozdağ, “Bir baba, bir anne çocuğunu yazın her türlü kursa, etkinliğe rahatlıkla gönderirken, kendi dininin kitabını öğretmek istediğinde engelle karşılaşıyor. Bu, demokrasi ayıbıdır, hukuk ayıbıdır, insan hakları ihlalidir. Türkiye’yi bu ayıptan kurtarmak için gerekeni yapacağız. Bu uyduruk yasayı değiştireceğiz, bu sorunu çözeceğiz” dedi.

ALEVİ RAPORUNA DESTEK

Bozdağ, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun artık “nefret suçu” iddiasıyla düzenli rapor hazırlama kararını şöyle değerlendirdi:

“Bu konuda ciddi sorunlar var, farkındayız. Ortada bir sorun varsa o sorunu rapora dönüştürmekten çekinmemek lazım. Bizim derdimiz aradaki uçurumları kaldırmak, birliği, kardeşlik hukukunu güçlendirmek, duvarları kırmaktır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.