Üyeyi Delege Diye Yönetime Yazmışlar

Üyeyi Delege Diye Yönetime Yazmışlar

Yayınlanma:
Üyeyi Delege Diye Yönetime Yazmışlar

Yerel Hizmet – Sen Isparta Şubesi eski Başkanı Suat Tanyeri, sendikanın geçtiğimiz gün yapılan kongresinde seçimler delege bazında yapılmasına rağmen, seçimi kazanan yönetim kurulu listesinde bir üyenin yer aldığını ve bunun büyük bir hata olduğunu söyledi. 

Türk Kamu – Sen’e bağlı Yerel Hizmet – Sen Isparta Şubesinin olağan genel kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü Yeni Sanayi Sitesindeki Baran Lokantasında gerçekleştirildi. Kongreye; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yerel Hizmet – Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yorulmaz, Mustafa Yorulmaz, Kamu – Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, Yerel Hizmet – Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı ile çok sayıda sendika temsilcisi ve üyeler katıldı. 

SEÇİMLERİ AHMET KAYA’NIN 

LİSTESİ KAZANDI ANCAK…

Kongrede faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve diğer raporların okunarak ibra edilmesinin ardından son olarak, seçimlere geçildi. İki liste ile gidilen seçimler neticesinde Ahmet Kaya başkanlığındaki liste 57 oy alarak seçimleri kazandı. Buna göre; Türk Yerel Hizmet – Sen Isparta Şubesi yönetimi şu isimlerden oluştu: Ahmet Kaya, Ali Tulum, Ali Balcı, Nuri Kılınç, Vedat Kaya, Ziya Ersoy, Hüseyin Tarhan. 

Denetim Kurulu: Hüseyin Çelikbilek, Bekir Onurlu, Hasip Alpaslan. 

Disiplin Kurulu: Ahmet Topal, Hasan Tuncer, Gökhan Köstüklü.

Üst Kurul Delegeleri: Ahmet Kaya, Ali Balcı, Ziya Ersoy, Nuri Kılınç, Vedat Kaya. 

TANYERİ; “ŞUBENİN YÖNETİM BİRİMLERİ ÜYELERDEN 

DEĞİL, DELEGELERDEN OLUŞMAK ZORUNDADIR” 

Ancak, Yerel Hizmet – Sen Isparta Şubesi eski Başkanı Suat Tanyeri söz konusu kongrede Ahmet Kaya’nın 31 kişilik yönetim listesinde büyük bir hataya imza atıldığını söyledi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tanyeri; “Kanun gereği sendikamızın olağan genel kurulunu 18 Kasım tarihinde gerçekleştirdik. Ben, o tarihe kadar Şube Başkanı olarak kongrede oy kullanacak olan 109 delegemizi kongreye davet ettim. Kanun gereği, sendikalarda üye sayısı 400’ü geçen illerde sendikalar ‘Şube’ vasfında temsil edilirler ve kongrelerini de ‘delege’ bazında yaparlar. Üye sayısı 400’ün altında olan sendikalar ise ‘Temsilci’ vasfında temsil edilirler ve kongrelerini de ‘üye’ bazında yaparlar. Ancak, Yerel Hizmet – Sen Isparta Şubemizin de 402 üyesi bulunmaktadır. Yani, 2 üye fazlasıyla Genel Merkez nezdinde ‘Şube’ olarak temsil edilmekte olup, kongrelerini de delege bazında yapmaktadır. Dolayısıyla, şubenin yönetim, denetim, Disiplin ve Üst Kurul adayları ‘delege’lerden oluşmak zorundadır. 

“GÖKHAN KÖSTÜKLÜ 

DELEGE DEĞİL ÜYEDİR” 

Şubemizin yönetimi belirlediği bir tarihte ‘delege’ seçimlerini yapar. Dolayısıyla, bizim sendikamızda da 402 üye kongre öncesinde belirlenen bir tarihte 18 Kasım’da oy kullanacak ve sendikanın yönetimlerinde görev alacak delegeleri seçmiştir. Buna göre şubemizin 109 delegesi bulunmaktadır. Sendika yönetiminin bu 109 delege içinden belirlenmesi gerekirken, 18 Kasım’da yapılan genel kurulumuzda liste çıkaran Ahmet Kaya arkadaşımızın listesindeki Disiplin Kurulu (Asil) bölümünde ismi yazan Gökhan Köstüklü ‘delege’ değil, Yalvaç üyesidir. Dolayısıyla, yönetim birimlerinin herhangi birine yazılamaz. Bu büyük bir hatadır. 

“DAHA NEREYE KİMİ 

YAZACAKLARINI BİLMİYORLAR” 

Yani, Ahmet Kaya ve ekibi daha 31 kişilik yönetim birimlerinde (Yönetim, Denetim, Disiplin ve Üst Kurulda) kimlerin olacağını veya kimlerin yazılacağını bilmemektedir. Kongrede söz konusu liste için oy kullanan 57 delege, böyle bir beceriksizlik yapan yönetimi göreve getirdiklerini bilmeleri gerekir. Sendikayı kimlere emanet ettiklerini bilmeleri gerekir. Böyle bir yönetim sendikayı nasıl daha ileriye götürebilecektir? Bunu, sendikamızın üye ve delegelerinin takdirine bırakıyorum. 

“SAKIN İSTİFA ETMEYİN, 

BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR” 

Öte yandan, yıllardır benim başkanlığımda sendikacılık yapan değerli üyelerimden bazıları istifa edip sendikadan ayrılmak istediklerini bana bildiriyorlar. Gerek merkezden gerek ilçelerden bu konuda bir çok  istifa sesleri geliyor. Ben, kendilerine kesinlikle istifa etmemeleri gerektiğini söylüyorum. Zira, bu makamlar kişilere değil, üyesi bulundukları zümrelere hizmet için vardır. Yönetimler gelip – geçicidir. Bu bir bayrak yarışıdır ve bizde bu bayramı yeni yönetime devredeceğiz. 

“YENİ YÖNETİME 

BAŞARILAR DİLİYORUM” 

Sözlerime son verirken, 18 Kasım’da yaptığımız kongremizde göreve seçilen yeni yönetim kurulunu da kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.