Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Başlıyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde, Isparta Ticaret Borsası, KOSGEB ve İşadamları Dernekleri işbirliğinde girişimciliğin gelişmesi ve desteklenmesine yönelik olarak düzenlenen ‘KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin’ 11. etabı 2 Aralık 201

Yayınlanma:
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Başlıyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde, Isparta Ticaret Borsası, KOSGEB ve İşadamları Dernekleri işbirliğinde girişimciliğin gelişmesi ve desteklenmesine yönelik olarak düzenlenen ‘KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin’ 11. etabı 2 Aralık 2013 Pazartesi günü başlıyor.
Eğitime katılmak isteyenler 25 Kasım 2013 Pazartesi tarihine kadar ITSO’ya başvurabilecekler.

Bu zamana kadar 10 etabı tamamlanan ve yaklaşık 335 kişinin eğitim gördüğünü belirten ITSO Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“ITSO, KOSGEB, Ticaret Borsamız ve işadamı derneklerimizin katkılarıyla düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerinde amacımıza ulaşıyoruz. Bu zamana kadar bizden eğitim alarak iş hayatına atılanların sayısı Türkiye ortalamasının kat kat üzerinde. Özellikle kadın girişimcilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. İş hayatında kadınlarımızın daha fazla varolmasını istiyoruz. Bunun içinde eğitimlere kadın girişimcilerimizin daha fazla ilgi göstermesini istiyoruz.

ITSO olarak düzenlediğimiz eğitimlere katılıp belge alarak iş yeri açanların sayısı 50’nin üzerinde. Bu durum bizleri çok mutlu ediyor. İş hayatına atılıp, yanında birkaç kişiyi istihdam eden girişimcilerimizin sayısının her geçen gün artmasını istiyoruz.

Eğer girişimci sayımız artarsa istihdam artar, İşsizlik azalır. Projesi olan, iş hayatına atılmak isteyenleri bu eğitimleri almaya davet ediyoruz. Odamız olarak eğitimleri ücretsiz veriyoruz. Eğitimlere katılmaya hak kazananlar başarılı oldukları taktirde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik belgelerini alıyorlar.

Bu belge sayesinde KOSGEB’in bir çok desteğinden yararlanma imkanı buluyorlar. Önümüzdeki ay içinde yapacağımız eğitimler için öncelikle mülakat yapılarak girişimci adayları seçilecek. Katılmak isteyen girişimci adayları odamız KOSGEB birimi veya Uzman Sadık Vural’a başvurabilecekler.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.