Uygunsuz Üretim Yapanlara 6,3 Milyon TL Ceza Kesildi

Uygunsuz Üretim Yapanlara 6,3 Milyon TL Ceza Kesildi

Yayınlanma:
Uygunsuz Üretim Yapanlara 6,3 Milyon TL Ceza Kesildi

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, bu yılın ilk 9 ayında 73 bin 907 farklı marka ve model ürünün denetlendiğini ve bunların 23 bin 920 adedinin uygunsuz bulunduğunu belirterek; “Bu ürünlerden 76’inin piyasaya arzı yasaklanmış olup, çeşitli kuruluşlara toplam 6 milyon 336 bin 772 TL ceza kesilmiştir” dedi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, 1 Ocak – 30 Eylül 2017 tarihleri arasında yani yılın ilk 9 ayında İl Müdürlüğü olarak yaptıkları denetim çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Bu haftanın aynı zamanda Ürün Güvenliği Haftası olduğunu vurgulayan İl Müdürü Tufan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımızın günlük hayatta kullanmış olduğu asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürünün piyasadaki denetimleri Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) olarak adlandırılan denetim faaliyetleri ile piyasaya arz edilen ürünlerin güvenli olması amaçlanmaktadır. Bu çerçevede Bakanlık olarak Ülkemizin 81 ilindeki il müdürlüklerimiz ve 869 denetçimiz ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çalışmaktayız.

“76 ÜRÜNÜN PİYASAYA 

ARZINI YASAKLADIK” 

Yine de Bakanlığımızın yapıcı yaklaşımına rağmen piyasaya teknik düzenlemesine uygun olmayan veya güvensiz ürün arz edenler hakkında gerekli idari yaptırımlar uygulanmakta ve Bakanlığımız ile işbirliği içerisine olmayarak insan sağlığı can ve mal güvenliği için tehdit oluşturan üreticiler açısından caydırıcı olmaya çalışılmaktadır. Bu çerçevede, 2017 yılının ilk 9 ayında 73 bin 907 farklı marka/model ürün denetlenmiş olup bu ürünlerin 23 bin 920 adedi uygunsuz bulunmuştur. Uygunsuz bulunan ürünler arasında insan sağlığı can ve mal güvenliği oluşturan 76 ürünün piyasaya arzı yasaklanmış ve bu ürünlerden daha önce piyasaya arz edilenlerin toplatılmasına karar verilmiştir. Yine bu süreçte tespit edilen uygunsuzluklar için toplam 6 milyon 366 bin 772 Türk Lirası idari para cezası uygulanmıştır.

“KARŞILAŞTIĞINIZ BİR 

OLUMSUZLUKTA BİZE BAŞVURUN” 

Bu çerçevede, vatandaşlarımız günlük hayatta karşılarına çıkan ürün güvenliğine ilişkin herhangi bir hususta Bakanlığımız internet sayfasında yer alan ihbar/şikâyet formunu veya Alo 130 Şikâyet Hattını kullanarak ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze yazacakları bir dilekçe ile bizlere ulaşabilirler” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.