Uyuşturucu Lise Çağlarına Kadar İndi

Uyuşturucu Lise Çağlarına Kadar İndi

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2015 13:01
Uyuşturucu Lise Çağlarına Kadar İndi

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde başlatılan Hayat Ağacı Projesi’yle ilgili bilgi verdi. Projeyle uyuşturucunun önüne geçilmesinin hedeflendiğini ifade eden Gökmenoğlu, Isparta’da da uyuşturucu kullanımın arttığını ileri sürdü.

HAYATIN GERÇEKLERİYLE TANIŞMAMIŞ GENÇLERİN KULLANMASI ÜZÜCÜ
Isparta’da uyuşturucu kullanımın çok olduğuna dikkat çeken Gökmenoğlu, ‘’Artık seviyesi lise çağlarına kadar inmiş durumda. Üniversite gençliğinde yüzde 30 seviyesinde uyuşturucu kullanılıyor diyebilirim. Lise seviyesine inmesi daha da ürkütücü. Hayatın gerçekleriyle karşılaşmamış gençlerin buna bulaşması üzücü. Gençlerin bu batağın içine sağlanması devletin batağın içinde kalmasına neden olacaktır. Tüm toplum kesimleri bu konuda güçlü savaş vermeli’’ dedi.

BATAKLIK DA ANTALYA
Öte yandan Isparta’nın her geçen gün kozmopolitlikleştiğine dikkat çeken Gökmenoğlu, ‘’Isparta her geçen yıl yabancı nüfus alıyor. Üniversitenin olmasından dolayı genç nüfusa sahip. Bu tür yabancı maddelerinden bir rantı durumunda. Antalya ayağından Isparta pazarlama ayağı olarak kullanılıyor. Emniyetimiz burada çok iyi çalışıyor. Geçenlerde çok iyi bir operasyonla belki de uyuşturucu müptelasının başyazarlarını çökertti. Bu operasyon inşallah Isparta’yı uyuşturucu batağından kurtaracaktır. Asıl önemli olan bataklığı kurutmak. Bataklık Antalya. Antalya’dan buraya sevkiyat gerçekleşiyor. Sadece Isparta emniyetinin çalışması yetmez, Antalya Emniyetinin de çok iyi çalışması gerekir’’ diye konuştu.

BİR KEZ KULLANIMDA BONZAİNİN ESİRİ OLUYORLAR
Diğer taraftan uyuşturucunun etkisiyle birlikte Hayat Ağacı Proje’sinin detaylarını aktaran Gökmenoğlu şöyle devam etti; ‘’Özellikle bonzai konusunda Türkiye Barolar Birliği Sağlık Bakanlığı ile işbirliği ile Hayata Ağacı isminde bir proje başlattık. Tanıtımı Ankara’da geçen ay yapıldı. Hayata Ağacı, çok iyi bir sosyal sorumluluk projesi. Günümüzün en tehlikeli maddelerinden birisi uyuşturucu. Uyuşturucunun çeşitli tipleri var. Belki en tehlikelerinden birisi bonzai. Çünkü içerisinde 450 adet kimyasal madde bulunmakta. Fare zehrinden floresan kırıklarına kadar bunun içerisine konuluyor ve merdiven altlarında çok rahat üretilebiliyor. Isparta’mızda yoktur diye umut ediyorum ama büyükşehirlerde okul önlerinde şekerlemelerin içerisinde 1 TL olarak satılıyor. Bir kez kullanılmasıyla siz bonzainin esiri oluyorsunuz.

15 GÜN İÇİNDE ISPARTA’DA DA ANLATILACAK
Vatandaşlarımıza iletişim hattımız olan 444 84 98 nolu telefon numaramızı duyurmak istiyorum. Bu hattın ucunda Ankara’da her gün 24 saat bir avukat arkadaşımız bulunuyor. Burası bir haber merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Daha sonra tüm illere bu hat yayılacak. İlk kez Bursa’da gerçekleştirildi. Arkasından Eskişehir’de oldu. Üçüncü il olarak ise Isparta kararlaştırıldı. 15 gün içinde Türkiye Barolar Birliğinden yetkililer gelecekler ve Hayata Ağacı Projesini tüm Ispartalılara anlatacağız. Bu numarayı aradıktan sonra ilgili arkadaşımız bilgileri alıyor. Avukatların sır saklama yetkileri var. Biz buradan yola çıktık. Halkımız iletişim numarasını aradıktan sonra özel bilgilerin saklanabileceği güvencesini taşıyabilirler. Bu güvenceyle ilgili kişiler uyuşturucu kullanıyorsa tedavi ve rehabilitasyon yardımında bulunabilirler. Biz en kısa sürede Türkiye’nin neresinde boş yatağı olan AMATEM varsa oraya yönlendiriyoruz. O kişinin ivedi olarak tedavi almasını sağlıyoruz.

ISPARTA’DA 2 AĞIR CEZA MAHKEMESİ KESKİN ÖNLEMLER ALDI
Uyuşturucu ticareti yapmanın yanı sıra kullananılar da bugün artık büyük cezalar alıyorlar. 20 yıla yakın cezalarla yargılanıyorlar. Mahkemelerimiz bu konuda çok hassas. Isparta’da 2 ağır ceza mahkemeleri de uyuşturucu konusunda keskin önlemler almış durumda. Bunlar uyuşturucunun önünü kesecektir diye umut ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.