Uyuşturucu Tacirine 10 Yıl Hapis

Uyuşturucu Tacirine 10 Yıl Hapis

Yayınlanma:
Uyuşturucu Tacirine 10 Yıl Hapis

Şarkikaraağaç ilçesinde uyuşturucu madde tohumları ile yakalanarak tutuklanan sanığa Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl bıçak taşımaktan 6 ay hapis ve 600 TL para cezası verildi.

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde geçtiğimiz Kasım ayında Jandarma tarafından ilçeye bağlı Arak köyünde hint keneviri tohumu bulundurma ve taşınması suç sayılan bıçakla yakalanarak tutuklanan Dündar Özdemir’in (37) yargılamasına devam edildi.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan tutuklu sanık Dündar Özdemir ve avukatının hazır bulunduğu duruşmada Savcı mütalasında sanığın uyuşturucu madde ticareti yapmak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

BEN SUÇSUZUM
Mütala hakkında savunması istenilen sanık Dündar Özdemir, Savcılığın mütalasına iştirak etmediğini suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini talep etti. Avukatı İzzet Dirik uyuşturucu madde hammadesi olan hint keneviri tohumunun Jandarma tarafından sanığın evinin dışında ele geçirildiğini, miktarının az olduğunu dolayısı ile cezalandırma için yeterli unsurların oluşmadığını belirterek beraatini talep etti.

MAHKEME HEYETİ İNDİRİM YAPMADI
Mahkeme Heyeti hükmü açıklamadan önce sanığa son sözünü sordu. Sanık sadece ‘Ben suçsuzum beraatimi talep ediyorum’ demekle yetindi. Duruşmaya 10 dakika ara verildikten sonra yeniden Jandarmalar eşliğinde salona alınan sanığa karar okundu.

Mahkeme Heyeti sanığın uyuşturucu ticareti yapmak suçunu işlediğine dair kesin ve inandırıcı deliller bulunduğunu bu nedenle TCK 188/3 maddesi uyarınca 10 yıl hapisle cezalandırılmasına ayrıca 5 gün hapis karşılığı 100 TL para cezası verilmesine ayrıca üzerinde bulunan ve kanun kapsamına giren bıçak nedeni ile 6136 sayılı yasanın 15/1 maddesi uyarınca 6 ay hapis cezası ve 25 gün hapis karşılığı 500 TL para cezası verilmesine karar verdi. Mahkeme Heyeti sanığın geçmişteki sabıka kayıtlarını da dikkate alarak iyi hal indirimi uygulanmasına yer olmadığına hükmetti. Sanığa neticeten 10 yıl 6 ay hapis ve 600 TL para cezası verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.