“Uyuşturucu Tacirlerinin Gençlerimizi Zehirlemesine İzin Vermeyeceğiz”

Vali Aydın Baruş, Isparta’daki asayiş olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
“Uyuşturucu Tacirlerinin Gençlerimizi Zehirlemesine İzin Vermeyeceğiz”

Vali Aydın Baruş, Isparta’daki asayiş olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Geçen yıla oranla Isparta’da ev ve işyerinden hırsızlıklarla önemli ölçüde azalma olduğunu söyleyen Vali Baruş, uyuşturucu tacirlerine geçit vermeyeceklerini açıkladı. İşte Vali Baruş’un her kelimesinde büyük önem taşıyan o açıklamaları.

Geçtiğimiz yıl ile bu yılın ilk 3 ayında gerçekleşen asayiş olaylarının değerlendirmesini yaptı.

Vali Aydın Baruş başkanlığında “Isparta’nın huzuru, Türkiye’nin huzuru” ismiyle güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak ve İl Jandarma Alay Komutanı İlker Şimşek katıldı.

Isparta’daki asayiş olaylarında geçen yıla oranla yüzde 15 oranında düşüş yaşandığına dikkat çeken Vali Aydın Baruş, “topluma karşı işlenen suçlarda da yüzde 30 azalma var. Bunun yanı sıra asayiş olaylarını aydınlatma yani suçluları bulma oranımızda arttı” diye konuştu.

* Vali Baruş: Ev ve işyerlerindeki hırsızlık olaylarında ciddi azalma yaşandı

Mal varlığına karşı işlenen suçlara da değinen Vali Baruş, “2024 yılında Isparta’da evden yüzde 71, işyerinden hırsızlıklarda ise yüzde 44 azalış var. Oto hırsızlığında ise yüzde 58 bir azalma görüyoruz” ifadelerini kullandı.

* “Dolandırıcılara itibar etmeyelim”

Ispartalıları dolandırıcılık olaylarına karşı uyaran Vali Aydın Baruş, “telefonlardan savcı, polis gibi memurlarımızın adını kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlar. Bunlara kesinlikle itibar etmeyelim” dedi.

* “Uyuşturucu tacirlerinin gençlerimizi zehirlemesine izin vermeyeceğiz”

Emniyet ve jandarma yapılan uyuşturucu operasyonlarına da değinen Vali Baruş, narkotik olaylarda geçtiğimiz yıla göre düşüş yaşandığını ifade ederek, “uyuşturucu tacirlerinin gençlerimizi zehirlemesine, geleceklerini çalmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu bilsinler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.