Uyuşturucu Ve Madde Bağımlılığına Savaş

Uyuşturucu Ve Madde Bağımlılığına Savaş

Yayınlanma:
Uyuşturucu Ve Madde Bağımlılığına Savaş

İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH), ‘Mahallene ve Okuluna sahip çık. Uyuşturucuya hayır’ sloganıyla içinde Isparta’nın da bulunduğu 31 ayrı şehirde uyuşturucu ile mücadele konferansları başlatıyor. 

Çağın en büyük sorunlarından olan uyuşturucu bağımlılığı olduğunu ve bu illetin ailemizi, çocuklarımızı ve yakınlarımızı tehdit ettiğini ifade eden İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) İl Temsilcisi Osman Akçil, bu konuda ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir toplantı yaptıklarını söyledi. 

AKÇİL; “UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE 

KONFERANSLARI BAŞLATILACAK” 

İl Temsilcisi Akçil, her geçen gün sinsice yayılan uyuşturucuya karşı devletin aldığı sıkı önlemler ile birlikte İHH olarak kendilerinin de harekete geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi; “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak ‘Mahallene ve Okuluna Sahip Çık! Uyuşturucuya Hayır’ sloganıyla içinde ilimiz yani Isparta’nın da bulunduğu 31 ayrı şehirde uyuşturucu ile mücadele konferansları başlatılacak. 

“AMAÇ; UYUŞTURUCUYA DİKKAT 

ÇEKİP, FARKINDALIK OLUŞTURMAK” 

Tüm veriler, Türkiye’de son 4 yılda uyuşturucu ve madde bağımlılığının hızla yayıldığını gösteriyor. Biz de bu sorununa dikkat çekmek, sivil toplum ve kamu kurumları işbirliğinin arttırılması ve toplumda duyarlılık bilincinin geliştirilmesini hedefleyen bir dizi konferans serilerine başlıyoruz. Bu doğrultuda; İHH Genel Merkezimiz Türkiye’nin uyuşturucu bağımlılığı ve suç oranının yüksek olduğu 47 şehrin 31’inde konferanslar düzenleyerek uyuşturucu sorunu ve madde bağımlılığı ile alakalı farkındalık oluşturmak ve bunlarla mücadele için bilinçlendirme çalışmaları yürütecek.

“UZMANLAR İLE ÇALIŞILACAK”

Konferanslar; illerdeki il sağlık müdürlükleri, akademisyenler, üniversiteler, gazeteciler, belediyeler ve ilgili tüm kurumlarla koordineli olarak gerçekleştirilecek. İHH Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz sayın Osman Atalay’ın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan konferansların ilki Trabzon’da yapılacak ve ardından sırasıyla 31 ilde gerçekleştirilecek” dedi. 

İŞTE O İLLER 

İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) İl Temsilcisi Osman Akçil, konferans verilerek farkındalık oluşturulacak olan illerin; Isparta Bursa, Eskişehir, Sakarya, Edirne, Tekirdağ, Ankara, İzmir, Manisa, Denizli, Konya, Kayseri, Malatya, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Adana, Mersin, Antalya, Samsun, Tokat, Van, Yalova, Balıkesir, Diyarbakır, Kocaeli, Bilecik, Aydın, Urfa Çankırı olduğunu sözlerine ekledi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.