Uyuşturucuyu Tıbbi İlaç Sanıyordum

Uyuşturucuyu Tıbbi İlaç Sanıyordum

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2015 17:28
Uyuşturucuyu Tıbbi İlaç Sanıyordum

Yalvaç İlçesi'nde 4.5 kilo baz morfin ve 2 kilo afyon sakızını satmaya çalışmaktan tutuklu yargılanan Halil İbrahim K., "Afyon sakızının uyuşturucu değil, tıbbi ilaç olarak kullanıldığını sanıyordum" diye savunma yaptı.

Haziran ayında Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı'na uyuşturucu madde satışı yapılacağına ilişkin ihbar üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekipleri, harekete geçti. Uyuşturucu madde satışı yaptığı iddia edilen şüphelilerle alıcı gibi davranarak görüşenpolis, 34 yaşındaki Halil İbrahim K. ile arkadaşı M.F.T.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin yakalandığı araçta ve Halil İbrahim K.'nın ikametinde yapılan aramada 4.5 kilo baz morfin ile 2 kilo afyon sakızı ele geçirildi. 41 yaşındaki Mehmet A. ise uyuşturucu maddeyi temin etmek suçundan gözaltına alındı.

'ÇARESİZDİM BU İŞE GİRDİM'
Uyuşturucu ticareti yapma suçundan tutuklanan 3 sanık Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 5 avukatın savunma yaptığı duruşmaya, tutuklu sanıkların yakınları da katıldı. Halil İbrahim K. savunmasında, "İşlerim kötü gitmiş ve batırmıştım. Çok borcum vardı. 150 bin liralık borcumun 30 bin lirasını ödedim ama imkanlarım daha fazlasını ödemeye yetmiyordu. Mehmet A.'dan borç istedim. Bana nakit para olmadığını ama elinde bir malzeme olduğunu, satarsam çok param olacağını söyledi. Yalvaç'ta daha önceden poşet sattığım için tanıştığım gayrimeşru işler yapan H.A.E'ye konuyu anlattım. O da örnek getirmemi, beğenirse sipariş verebileceğini söyledi. M.A.'ya aktardım, kendisi önce soğuk baksa da sonra kabul edip örnek verdi. H.A.E. numuneyi beğendiklerini belirterek bol miktarda sipariş verdi" dedi.

'TIBBİ İLAÇ SANIYORDUM'
Buluşma günü Mehmet A.'nın kendisini götürdüğü metruk binada bir taşı ayağıyla ittirip otların altına saklanmış uyuşturucuyu gösterdiğini söyleyen Halil İbrahim K., şöyle konuştu:

"Aldım ve aracın içindeki poşetlerin altına sakladım. Yola çıkmaya hazırlandığım sırada arkadaşım M.F.T. ile karşılaşıp Yalvaç'a gittiğimi söyledim. Kendisi de Yalvaç'tan evliydi ve kayınpederi hastanede yatıyordu. Benimle gelmeyi kabul etti ama ona bu konudan bahsetmedim. Daha sonra H.A.E ile buluştuk ve Masır piknik alanına gitmemi istedi. Biz araçla oraya gittiğimizde M.F.T. araç yanında kaldı, ben de çay söyledim, oturdum. O esnada polisler gelip GBT sorgulaması yaptı. Araçta arama yaptılar, uyuşturucuyu buldular. 'Gerisi var mı' diye sordular ben de 'evet evde var' dedim. Yapılan aramada onu da teslim ettim. Bana verilen malzemenin afyon sakızı olduğunu biliyordum, ama tıbbi ilaç olarak kullanıldığını sanıyordum. Zaten H.A.E. de Antalya'da tanıdık bir eczacının istediğini söyleyerek almak istemişti. Yakalandığımızda her şeyi itiraf edecektim ama Mehmet A.'nın gönderdiği 2 avukat 'ifade verme, susma hakkını kullan' dedikleri için konuşmadım. Cezaevine girince bu maddeden çok kişinin hayatının karardığını öğrenince hemen ailemi arayıp bana avukat bulmalarını istedim ve ifade verdim. Pişmanım" diye konuştu.

'BEN O KADAR MALZEMEYİ NEREDEN BULAYIM?'
Uyuşturucuyu temin ettiği ileri sürülen Mehmet A. ise suçlamaları kabul etmedi. Halil İbrahim K. ile önceden tanıştıklarını ve kendisinin de ablasına ait şirkette vekaletle yönetici olduğunu belirten Mehmet A., Bolvadin'de bulunan alkolit fabrikasının hamaliye işlerini yaptıklarını, Halil İbrahim K.'nın işçileri fabrikaya getirip götürdüğünü, uyuşturucu madde ile bir bağlantısı olmadığını savundu. Arkadaşına yoldaş olmak için araçta bulunduğunu ve uyuşturucudan haberdar olmadığını savunan M.F.T ise tahliyesini istedi.

'BU MALZEMEYİ SATAN AMATÖR OLAMAZ'
Mehmet A.'nın avukatı Halil Tuncer Ergüler, baz morfinin ABD, Hindistan veAfyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi olmak üzere dünyada 3 yerde imal edildiğini söyledi. Ergüler, "Sıkı şekilde denetlenen bu fabrikadan bırakın kilolarca morfini, gram bile çıkaramazsınız. Bu madde buradan çıkmamıştır. Sanık Halil İbrahim K. etkin pişmanlık yasasından yararlanmak için alkolit fabrikası ile ilgisi bulunan müvekkilimi kurban seçmiştir. 5- 10 milyonluk bir malzemeyi satan bu kadar amatör olamaz. Üstelik bu kadar malzeme herkesin gelip geçtiği metruk bir binada ayağınızla kenara ittirebileceğiniz bir taşın altında saklanması akıl ve mantık kurallarına aykırıdır. Bu işin arkasında başka biri vardır. Müvekkilim suçsuzdur. Bu nedenle adli denetim uygulanarak tahliyesine karar verilmesini talep ederiz" dedi.

SANIKLARDAN BİRİ TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme heyeti, Bolvadin İlçesi'ndeki alkolit fabrikasına kaybolmuş bir madde olup olmadığının sorulmasına, uyuşturucunun nerede üretildiğinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na numune gönderilmesine, sanıklardan M.F.T'nin cezaevinde tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine, diğer 2 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum