Uzak Yolu Bırak Kısa Yola Bak

Eğirdir - Barla yolu olarak hizmet vermekte olan göl kenarından geçen 6 kilometrelik yolun Özel İdare ve Eğirdir Belediyesi üzerinde gözüktüğünü ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2012 11:33
Uzak Yolu Bırak Kısa Yola Bak

Eğirdir - Barla yolu olarak hizmet vermekte olan göl kenarından geçen 6 kilometrelik yolun Özel İdare ve Eğirdir Belediyesi üzerinde gözüktüğünü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda gündeme taşıyan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, bu yolun Karayolları ağına alınmasını ısrarlı bir şekilde teklif etti.

Mevcut Karayollarının güzergâh ve levhalarına göre Barla istikametinden Eğirdir’e gelmek için Bedre Koyu’ndan 6 kilometrelik kısa yol varken, Isparta yönüne devam edilip Büyükgökçeli Kavşağı’ndan sola dönülerek Miskinler üzerinden ancak 26 kilometre yol katedildikten sonra Eğirdir’e ulaşılabileceğini belirten Başkan Özmeral,  "Uzak yolu bırak, kısa yola bak” dercesine Karayollarına talepte bulundu.

Özel İdare ve Eğirdir Belediyesi sınırları içinden geçen asfalt kaplamalı 6 kilometrelik yolun bilenler tarafından bilhassa Ankara, İstanbul güzergâhı olarak kullanıldığını ve çok hareketli olduğunu ifade eden Başkan Özmeral, "Bu yolun bakımını ve ıslahını Belediye imkanları ile yapmamız mümkün değildir. Yolun genişletilerek ıslah edilmesi, yol güvenliği açısından oto korkulukların da yapılması gerekmektedir. Bu yolu çok kısa olduğu için bilenler kullanıyor. Vatandaş, Barla tarafından Eğirdir’e gelmek için 6 kilometrelik yol varken niçin 26 kilometre dolaşsın. Arada 20 kilometrelik yol farkı var" diyerek dikkat çekti.

Başkan Özmeral’e ilk destek Vali Memduh Oğuz’dan geldi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bu önemli konuyu değerlendirmesini istedi. İl Genel Meclisi Başkanı Av. Osman Zabun da teklifi destekleyenler arasında yerini aldı.

6 kilometrelik göl kenarından geçen yolun fiili olarak çalıştığını ve turizm bakamında da önemli olduğunu belirten Başkan Özmeral, bu yolun Karayollarına geçmesi ile bakımının kolaylaşacağını ve Altınkum Mahallesi ile İstasyon Mahallesi Çevre yolunun da hayata geçirilebileceğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum