Uzakları Yakın Eden Kardeşlik

Uzakları Yakın Eden Kardeşlik

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Aralık 2015 12:15
Uzakları Yakın Eden Kardeşlik

Isparta Yörük Türkmen Derneği “UZAKLARI YAKIN EDEN KARDEŞLİK” Projesi Kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesinde Okuyan Türki Cumhuriyetlerinden gelen öğrenciler ve Engelli Kardeşlerimize yönelik Konya ve Nevşehir İllerine düzenlenen gezi programı hafta sonu yapıldı.

Isparta Yörük Türkmen Deneği Başkanı Hasan Parlakyıldız gezi hakkında verdiği bilgi verdi. Parlakyıldız “Uzakları yakın eden kardeşlik projesi kapsamında öğrenci ve dez avantajlı arkadaşlarımız la birlikte yaptığımız gezi programında geçmişten günümüze miras bırakılan tarihi ve kültürel yerlerin gezilmesi ve yaşam felsefesi hakkında bilgi almak ve aldığımız bilgilerin yaşam felsefemize katmak için dolu dolu geçen bir gezi oldu. Özellikle Bektaşi kültüründe Hacı Bektaşi Veli Büstünde herşeyi anlatan görüntüler yer almakta “Biz ocağımızda Aslan ile ceylanın dostluğunu yaşatırız” felsefesi ile ortaya çıkan görüntü bizlere çok şeyler katmıştır.
Mevlayı Celaleddin Rum-i türbe ziyaretine ise Derviş olabilmenin felsefesi neler olduğunu anlatılması genç arkadaşlarımıza çok şey katarak onların hayat tarzında önemli bir tutacağını umuyorum.

Nevşehir deki gezi programımız da ise Ekolojik ve Coğrafi yapının Aksaray daki Hasan Dağının ve Kayseri deki Erciyes Dağının geçmiş dönemlerde faal bir yanar dağ olması ve püskütülen tüf lerin coğrafyayı nasıl değiştirdiği ve zaman ile soğuk sıcak ve yağan yağmurların oluşturduğu aşınmalar sonucunda ortaya çıkan yapı ve şekiller o günlerde insan oğlunun bu mekanları adeta bir yaşam merkezine dönüştürmeleri ve korunma ve saklanma mekanları olarak kullandıklarını oluşturdukları yer altı şehirlerinde görülmektedir.

Isparta Yörük Türkmen derneği olarak yapmış olduğumuz proje sonucunda Genç kardeşlerimize bu tür etkinlikler için proje hazırlamaya devam edeceğiz. Anadolu nun her bölgesi ayrı bir tarih bulunmaktadır. Tarihi ve kültürel bölgemize gezilerimiz devam edecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.