Uzakları Yakın Ettiler

Uzakları Yakın Ettiler

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2015 10:30
Uzakları Yakın Ettiler

Isparta Yörük Türkmen Derneğinin ‘Uzakları Yakın Eden Kardeşlik’ projesinde sona gelindi. Proje kapsamında bugüne kadar yapılan .alışmaları aktaran Dernek Başkanı Hasan Parlakyıldız önümüzdeki dönemde benzeri çalışmalar yapacaklarını söyledi. Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman ise Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına Ispartalılardan destek beklediklerini söyledi.

Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız ‘Uzakları Yakın Eden Kardeşlik’ projesi kapsamında bugüne kadar yapılanları aktarmak için basınla bir araya geldi. Parlakyıldız “Isparta Yörük Türkmen Derneğinin takriben 7 ay önce başlattığı ‘Uzakları Yakın Eden Kardeşlik’ projesinin sonuna geldik. Proje takvimine göre uygulama süresi sona erdi. Gelecek ay projemizi sonuçlandırarak Dernekler masasına resmi sitesine giriş yaparak kapatacağız. Biz proje kapsamında 12 Kasım’da ‘Dünden Bugüne Türklerin Yaşam Şekli’ ile ilgili bir panel düzenledik. 11-12-13 Aralık tarihlerinde ise SDÜ’de okuyan ve Türki cumhuriyetlerden gelen öğrencileri bir gezi programına aldık. Bu gezi kapsamında 32 kişilik bir öğrenci grubunu Anadolu’nun çeşitli yerlerine inceleme gezisine götürdük” dedi.

DERNEKLER ARASINDA İLK PROJE
Proje bitse de benzeri çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Parlakyıldız “Bu çalışmayı önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu projedeki esas amacımız Türki Cumhuriyetlerden gelen öğrencilere Anadolu’da Türklerin dünden bugüne yaşam şeklinin ve alanlarını rehberler eşliğinde anlatabilmekti. Bu noktada gittiğimiz yerlerde rehberler yardımı ile bilgileri öğrencilere aktardığımıza inanıyoruz. Isparta’da dernekler tarafından yapılan ilk projelerden birini yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BAYRIBUCAK TÜRKMENLERİNE DESTEK İSTEDİ
Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman ise “bu projeyi gerçekleştiren Isparta Yörük Türkmen Derneğimizi tebrik ediyoruz. Bu proje ile yine bağlantılı sayılabilecek, ülkemizin gündeminde yer alan Bayırbucak Türkmenlerine yardım konusu var. Bu noktada bizde Türkiye Yörük Türkmen Birliği olarak bir yardım kampanyası düzenledik. Bu kampanya kapsamında Ziraat Bankasında bir hesap oluşturuldu. Hem bu hesapla nakdi yardım hem de ayni yardımlar yapıyoruz. İlk olarak 1500 adet soba yaptırarak gönderdik. Yine iletişim sorununun çözümü ile ilgili bir tesis yapımı sürüyor. Ayrıca Isparta Valimizle de görüşerek giysi yardımı konusunda bir komisyon oluşturmaya çalışıyoruz. Oradaki kardeşlerimiz ve soydaşlarımız için Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Isparta halkından da duyarlılık göstermesini bekliyoruz” dedi.

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve il beyi Mustafa Küçükyaman Şube Kodu 60, hesap numarası 52521827-5003 olan Ziraat Bankasındaki Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Hesabına nakdi yardımları beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.