Uzaktaş'tan ITKM Resti

AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, Ticaret ve Kültür Merkezi'nin ulusal ya da uluslararası mağazalar zinciri ile çekim merkezi haline getirilmesine müsaade etmeyeceğini, yerel esnaf odaklı bir AVM modelinden yana olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2014 14:19
Uzaktaş'tan ITKM Resti

30 Mart 2014 yerel seçimleri siyaseti ağırlıkla Ticaret ve Kültür Merkezi üzerinden gidiyor. AK Partili Hasan Balaban döneminde yapımına başlayan, Mart-2009'da tamamlanması gerektiği halde 5 yıldır hizmete açılamayan Ticaret ve Kültür Merkezi üzerine yarışa giren partilerin adayları çeşitli politikalar üretiyor. AK Partili Nuri Uzaktaş da ITKM konusunda Isparta esnafını düşünen nitelikte bir açılımla yaklaşım gösterdi.

ULUSAL KİRALAMA MODELİNE KARŞIYIM
Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi konusunda belediyenin maalesef müteahhidin oyuncağı haline geldiğini belirten Uzaktaş, işyeri tapularının yüzde 80'inin devredilmiş olduğunu üzüntü ile öğrendiğini anlattı. Ticaret ve Kültür Merkezi mağazalarının profesyonel kiralama şirkeleri aracılığıyla yerli ya da yabancı markalar zincirine kiralanması politikasına karşı olduğunu belirten Uzaktaş, şöyle konuştu:

ESNAFIMIZI BATIRACAK BİR GİRİŞİM MÜSAADE ETMEM
"Burası şehir merkezinde bir alana. Çevresinde konfeksiyon, bijuteri, mobilya ve benzeri eşyalar satan birçok esnafımız var. Esnaflıktan gelen birisiyim. Esnafın ne zorluklarla ayakta kaldığını bilen bir insanım. Ispartalı esnafımızı batıracak, yıkacak, zarar verecek bir oluşuma asla izin verilmemeli. Ulusal ya da uluslararası mağazalar zincirleri buraya getilirse esnafımız biter. Bir belediye başkanı buna izin vermemeli. Isparta Belediyesi bir güçtür. Biz belediyeye geldiğimizde ITKM'nin ulusal ya da uluslararası markalarla cazibe merkezi olmasına asla izin vermeyeceğiz. Orası yerel esnaflarımızla, yerel kültürümüzle ve yerel markalarımızla cazibe merkezi olacak. Kendi esnafımızı koruyacağız. Müteahhidin burada yapacağı kiralamada yerel esnafa öncelik tanımasını sağlayacağız. Vergi tabelasında Isparta yazan esnafımıza yüzde 25'e varan oranda indirim uygulatacağız. Müteahhit 'yok ben bilirim, ben nasıl istersem öyle olur. Kanunlar var, filan.....' derse karşısında bizi bulur. İşte o zaman orayı işletebilecek mi görelim, bakalım.

BİZE RAĞMEN ITKM'Yİ ÇALIŞTIRAMAZ
Belediye halkın temsil edildiği yerdir, gücünü halktan alır. Halkın menfaati ne ise onu uygular. Bu gücün karşısında da kimse duramaz. ITKM müteahhidi hiç duramaz. Biz taviz vermeyeceğiz. Belediyemizi aciz duruma düşürmeyeceğiz. O mağazalara o firmalara da ihtiyaç var. Memleketimizin gururu IYAŞ güzel bir eser yapmış. İçerisinde ulusal, uluslararası ve yerel işletmelerimiz fazlası ile var. Orada birçok zincir mağaza var. Oradaki mağazaların ikincisinin şehir merkezinde açılmasına hiç gerek yok. Buna izin vermeyiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum