Uzaktaş’tan Şok Açıklamalar

Belediye'ye alınan 16 sözleşmeli personelle ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. MHP'li Ramazan Pala ile eski Ocak Başkanı Aziz Şencan ISBAŞ'tan maaş mı alıyor?

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2013 11:39
Uzaktaş’tan Şok Açıklamalar

Isparta Belediyesine alınan 16 sözleşmeli personelle ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. 16 kişinin Günaydın ailesi ile MHP'li Meclis üyelerinin yakınları olduğunu iddia eden AK Parti İl Başkanı Nuri Uzak taş, bu kez de MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Aziz Şen can'ın belediye şirketlerinden ISBAŞ' tan maaş aldığını ileri sürdü. Uzaktaş'ın iddialarına ana muhalefet partisi CHP'nin İl Başkanı da destek verdi.

Isparta siyasetinde bir tartışma bitmeden diğeri başladı. Belediyeye alınan 16 tam zamanlı sözleşmeli personelin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile MHP'İi Meclis Üyelerinin yakınları olduğunu ileri süren AK Parti İl Başkanı Nuri Uzak taş, şimdi de yeni bir iddiada daha bulundu.

Uzaktaş'ın iddiasına göre MHP Merkez ilçe Başkanı Ramazan Pala ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Aziz Şencan'ın ISBAŞ Denetim Kurulu Üyeliğinden maaş alıyor. Fabrikalarda Günaydın ailesinden kaç kişinin istihdam edildiğini soran AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Başkan Günaydın'ın kayınbiraderi Mehmet Ateşgül'ün ISBAŞ yönetiminde yer almasına da tepki gösterdi.

Uzaktaş konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Acaba fabrikalar kurularak Ispartalının gözünü mü boyanmak isteniyor. Bu fabrikalar gerçekten amacına mı hizmet ediyor. Yoksa Günaydın ve MHP ailesinin yakınlarının istihdam edilmesi için mi kullanılıyor. Ben daha öncede Günaydın'ın bir yakınının buradan çalışmadan maaş aldığını söylemiştim. Belediye Başkanı da buna cevap olarak güvendiğim insanları istihdam ediyorum dedi. Acaba Isparta’da başka güvenilecek insan yok mu?" MHP Merkez İlçe Başkanı Pala ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Şen can'ın da Belediye şirketlerinden ne kadar maaş aldığını soran Uzaktaş, "Biz partimizin belediye başkanlığı döneminde partimizdeki bir siyasinin belediye kadrolarında yer almasına izin vermedik. Acaba MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Aziz Şen can Belediye şirketlerinden ISBAŞ'tan maaş alıyor? Isparta’da bu iki kişiden başka kimse ISBAŞ'ın kurullarında yer alamaz mı? Böyle kapasitesi yok mu? Bunları Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın bir açıklarsa seviniriz. Bizim seviyemiz bulunduğumuz konumu ekonomik ranta çevirmek değildir. Kendileri bu seviyeye ne zaman gelecek?" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş'ın iddiaları CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un da gündemindeydi. Ortaya çıkan tablonun "etik" olmadığını vurgulayan CHP İl Başkanı Şenol, "İki yerde bir şapka olmaz. İsimleri geçen arkadaşlar yer partide görev almalılar ya da bu kurullarda yer almalılar. Sonuçta etik değildir. İktidarda olan siyasi parti veya belediye yönetimdeki insanlar etik kural-lara dikkat etmeliler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum