Üzerimizdeki Ölü Toprağını Attık

Üzerimizdeki Ölü Toprağını Attık

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2018 13:34
Üzerimizdeki Ölü Toprağını Attık

Isparta Davrazspor Teknik Direktörü Hakan Şimşek, futbolcularının Kuşadıspor maçında söylediklerini sahaya yansıtarak maçı kazanmasını bildiklerini belirterek; “Ancak, ortaya konan futbol istediğim düzeyde değil. Bunu daha da iyi noktalara götüreceğiz. Kuşadasıspor galibiyetiyle üzerimizdeki ölü toprağını attık” dedi. 

Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Isparta Davrazspor ligin altıncı haftasında önceki gün Isparta Atatürk Stadyumunda Kuşadasıspor ile karşı karşıya geldi. Teknik Direktör Hakan Şimşek ile ligde ilk maçına çıkan Isparta Davrazspor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Kuşadasıspor maçını farklı kazanarak güven verdi. Yeşil – Pembeli ekibin gollerini Mustafa Kemal, Fatih ve Tayyip kaydetti. 

ŞİMŞEK; “FUTBOLCULARIM PROGRAMIMA 

ADAPTE OLMAYA BAŞLADI” 

Kuşadasıspor maçını değerlendiren Isparta Davrazspor’un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Hakan Şimşek, bundan sonraki maçlara umutla baktıklarını söyledi. Şimşek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi ben göreve yeni geldim. Daha bir hafta oldu. Geldiğimde futbolcu arkadaşlarım için çok şaşırmıştım. Çünkü, kendilerine doğru dürüst hiçbir taktik ve teknik çalışma yaptırılmamış. Ben göreve geldiğim günden itibaren bu boşluğu ve açığı gidermek için hemen yoğun bir çalışma programına başladım. Tabiki bu program ve çalışma süreci öyle bir haftada, iki haftada bitecek bir durum veya konu değil. Ancak, futbolcularım yavaş yavaş benim programıma adapte oluyorlar. Bunu, Kuşadasıspor maçında gördüm. 

“ÖZELLİKLE İKİNCİ 

YARI İYİ OYNADIK” 

Evet, Isparta Davrazspor Teknik Direktörü olarak geçtiğimiz Pazar günü ilk maçıma çıktım. Futbolcularım, verdiğim taktik ve tekniği sahada mümkün olduğu kadar uygulamaya çalıştılar. Özellikle ikinci yarıdaki futboldan memnunum. Tabi ki halen daha eksiklerimiz var. Futbolcu arkadaşlarımızın sezon başından bu yana kendilerine verilmiş yanlış taktiklerden henüz kurtulmuş değiller. Yani eski alışkanlıkları halen devam ediyor. Kuşadasıspor maçında onun da etkisini gördüm. Ama zamanla o olumsuzluklardan kurtulup benim programıma tamamen adapte olduklarında artık bizi kimse tutamayacak.  

“RAKİBİMİZİ İYİ ANALİZ ETTİK” 

Kuşadasıspor maçında her iki yarıda da iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ancak, ikinci yarıda daha da iyiydik ve aradığımız golleri de ikinci yarıda bulduk. Hafta başında rakibimiz Kuşadasıspor ile ilgili bilgiler edindim. Rakibimizi maç öncesi iyi analiz ettik. Nasıl oynuyorlar? Gol yollarında neler yapıyorlar? Onları tespit ettik ve futbolcularımı buna göre hazırladım. 

“HİÇ KART GÖRMEDEN 

MAÇI TAMAMLADIK” 

Evet, biz Kuşadasıspor maçını 3 – 0 kazanarak üç puan aldık. Bir bu kadar mutluluk verici durum da o maçta hiç sarı kart görmeden maçı tamamlamış olmamızdır. Ben, futbolcularıma maçtan önce ‘sakın hakemle ve rakip futbolcularla dalaşmayın. Siz topunuzu oynayın yeter’ dedim. Futbolcularım da bu konuda büyük özen gösterdiler ve maçı hiç sarı kart görmeden tamamlamayı başardık.

“FUTBOLDA REHAVETE 

KAPILMAK YOKTUR” 

İlk yarının ilk dakikalarında direkten dönen bir topumuz var. Eğer o gol olsaydı maçı daha rahat ve daha farklı bir skorla kazanabilirdik. Ancak olmadı böyle kazandık. Futbolcularım maç öncesi istediklerimi sahaya yansıttılar. Fakat, maçta skor 3 – 0 olduktan sonra maçı biraz saldılar. Buna rehavete kapıldılar da diyebiliriz.  Ama futbolda asla rehavete yer yoktur. Maçın birinci dakikası ile doksanıncı dakikası da aynıdır. Futbolcularımı hem fizik olarak hem rehavete kapılmamaları konusunda birinci dakikadan uzatma dakikalarına kadar aynı ciddiyet ve disiplin içinde oynamaları gerektiğini aşılıyorum. 

“TAKIMIN MORAL VE FİZİKİ 

EKSİKLİĞİ VAR, BUNU GİDERECEĞİM” 

Takımımda gerek bugüne kadar aldığı yenilgiler ve puan durumunda 11. Sıraya kadar gerilemiş olmanın moral bozukluğu gerekse fizik olarak eksikliği var. Bundan sonra inşallah bu eksiklikleri bir an önce gidereceğiz. Bilindiği gibi, bu hafta sonu deplasmanda Aydınspor 1923 takımı ile karşılaşacağız. Bu takımla ilgili de şimdiden bilgi toplamaya başladım. Rakibimizi iyi analiz etmeye çalışıyorum. Bu maçın son derece zor geçeceğini biliyorum. Ancak, biz de iyi takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz ve Aydın deplasmanına galibiyet parolasıyla gideceğiz. Bu zorlu deplasmandan üç puanla döneceğimize inanıyorum. 

“AYDIN MAÇINI ALIRSAK 

GÜZEL BİR SERİ YAKALAYABİLİRİZ” 

Eğer, Kuşadasıspor maçının ardından bu hafta sonu oynayacağımız Aydınspor 1923 maçından da galibiyetle ayrılırsak çok güzel bir seriye başlamış olacağız. Ardından oynayacağımız Kale Belediyespor ve Ortaca Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılırsak zor günleri geride bırakacağımıza inanıyorum. Böylece, sezona şampiyonluk parolasıyla girilmesine rağmen ligin başında alınan mağlubiyetler nedeniyle kaybedilen puanları bir bir geri alarak sezonun ilk yarısına kadar şampiyonluk potasına girmeyi hedefliyorum. 

“5 EKSİĞİMİZ VAR” 

Bir tarafta ligde en iyi sonuçları olmaya çalışırken, bir taraftan da eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Zira, şuanda maçlara tam 5 eksikle çıkıyoruz. Futbolcularımızdan Mahmut, Deniz ve Emrah Sansar’ın sakatlıkları devam ediyor. Levan ve Ümit de cezalı durumda. Bu nedenle maçlara tam kadro ile çıkamıyoruz. İnşaallah, kısa zamanda sakat futbolcularımız iyileşir ve cezalı futbolcularımızın da cezalarının bitmesiyle sahaya süreceğim ideal kadroya kavuşmuş olacağım. Devre arasında da yapacağımız 2 – 3 nokta transferle ikinci yarıda mutlak şampiyonluğa oynayabiliriz. 

“ÜZERİMİZDEKİ ÖLÜ TOPRAĞINI ATTIK” 

Sonuç olarak; Isparta Davrazspor takımı Kuşadasıspor maçını kazanarak üzerindeki ölü toprağını atmıştır. Artık, yükselişe geçme zamanıdır. Bizim, Kuşadasıspor maçında yalnız bırakmayan tüm taraftarlarımıza, bize bu yolda destek veren ve eksiklerimizi gideren yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız bize güvensinler ve tribünleri doldursunlar. Evet, geçen haftalarda takım çok kötü oynamış olabilir, farklı skorlarla mağlubiyet almış da olabilir. Ancak, bundan sonra biz önümüze bakacağız ve inşallah galibiyetler alacağız. Bunu yaparken de bizim onikinci adamımız konumundaki taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.