Üzerimize Düşeni Yaptık, Bundan Sonrada Yapacağız

CHP Milletvekili İrfan Bakır'dan partisinin kuruluş yıldönümü mesajı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2015 10:06
Üzerimize Düşeni Yaptık, Bundan Sonrada Yapacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili İrfan Bakır, partisinin kurululş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Bakır mesajında, "Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce Halk Fırkası adıyla kurulmuş, 1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası olarak değişmiş ve şimdiki adını 1935 yılında Cumhuriyet Halk Partisi olarak almıştır.

Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik ve Devrimcilik olarak altı temel ilkesi bulunan CHP’nin amblemindeki altı ok bu ilkeleri simgelemektedir.

Türkiye’nin en köklü partisi olan CHP; demokrasinin, bağımsızlığın, çağdaşlığın, laikliğin, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün her zaman savunucusu olmuştur. CHP dün olduğu gibi bugünde ülkemizin içinden geçtiği zor günleri atlatmasında büyük rol üstlenmektedir. Terörün bitmesi, barış ve kardeşliğin yeniden tahsis edilmesi için CHP’ nin üzerine düşeni yapacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Terör her nerede yada kime yapılırsa yapılsın dimdik karşısındayız. Kan ve gözyaşından beslenenler yaptıklarını en acı şekilde ödeyeceklerdir. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık, kaçmayacağız. Bizler kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde olduğu gibi hep birlikte temel hak ve özgürlükleri geliştirmek, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaşlaştırmak, ekonomik refaha ulaşmak için en önemlisi de birlikte, kardeşçe yaşamak için daha çok çalışmak durumundayız.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve ülkemizin en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerine sahip çıkarak bize bıraktığı mirası ve değerlerini koruyarak çalışmaya dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edeceğiz. Bu düşüncelerle ülkesi için emeği geçen ve
ülkesini seven her bir vatandaşımıza saygılarımı sunuyor, partimizin kuruluş yıldönümünü kutluyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.