Üzülerek Anlatıyorum

SEDEFNUR MARULCU

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2019 13:26
Üzülerek Anlatıyorum

Kültür ve sanat, toplumu yaratıcılığa ve üretkenliğe sevk eden ve toplumu pozitif yönde tetikleyen unsurlar olarak toplumun aydınlatılmasında önemli bir görev yerine getirmektedir. Evet hep söylüyoruz sanat önemli bir şey ama neden sizin dilinizde “sanat” zerre gereksiz ve değersiz ? Neden bu şehirde yaptığımız işlere saygı duyulmuyor ?

Mesela her yıl belediye tiyatrosunda oyun çıkarttığımız gibi bu yılda bir yıl boyunca bir oyuna hazırlandık. Gösteri zamanımız belirlenirken seçimden sonra yapmamız istendi. “Tamam” dedik , bekledik. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Eski başkanımız “Eğer bu seçim bizim lehimize sonuçlanmazsa bu oyun bu sene oynanmayacak”. Yani kısaca şunu demek istemiş , eğer ben kazanmazsam bir yıllık emeğinizi çöpe atıcaksınız.!

Ve onlar istediği için biz bir yıllık emeğimizi çöpe attık. Ama benim burada anlamadığım bir durum var , zaten bizim geçmiş yıllardaki oyunlarımızda bize hiçbir şekilde ne kostüm açısından ne sahne kısaca hiçbir açıdan zaten destek verilmediği yetmiyormuş gibi 1 yıllık emeğimizi de çöpe atmamız istendi ve atıldı.

Fakat yanlış anladığınız bir şey var biz “siyaset” değil “sanat” yapıyoruz. Hiçbir zaman desteklenmeyen ve desteklenmeyecek “sanat” yapıyoruz.
Ve daha bunun gibi sadece tiyatro değil bir çok dalda ve milli değerlerimizden bir haber yaşayan bi toplum yetişiyor. Bu tarz sorunlar yaşıyoruz. Ben mezun olup bu şehri terk etmeden bu düzeni en kısa zamanda değiştirmek istiyorum. Evet bu iş bu şehirde çok zorlu bi yol fakat ben bunu düzeltmeden bu şehri terk etmek istemiyorum ki benden sonraki nesillere bir faydam dokunsun ve onlar gönüllerince “sanat” yapabilsin.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözü, büyük bir anlam yüklüdür. Ve bizim de hayat damarlarımızdan biri koptu geç olmadan bu kopan damarı iyileştirmek isterseniz elinizi verin ve bu işi birlikte yapalım.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.