Üzüm Çekirdeğinden Bitkisel Krem

Isparta'da, Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri üzüm çekirdeğinden bitkisel krem elde etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2012 11:04
Üzüm Çekirdeğinden Bitkisel Krem

Isparta'da, Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri üzüm çekirdeğinden bitkisel krem elde etti. Öğrenciler, krem sayesinde ciltte sivilce ve leke problemine kökten çözüm ürettiklerini ifade etti.

Stresin, hormonal bozuklukların ve dengesiz beslenmenin sivilce ve ciltte lekelere neden olduğunu belirten Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencileri Ayşe Ergin ve Hilal Yaman, bu sorunlara kökten çözüm bulmak için yeni bir bitkisel krem elde etti. Daha genç ve güzel görünmenin sırrının bu kremle mümkün olduğunu açıklayan proje ortaklarından Ayşe Ergin, sivilce ve leke probleminde müthiş bir keşfe imza artıklarına değindi. Keşfettikleri yeni ürünle cilt problemlerine kökten çözüm ürettiklerini bildiren Ergin,ürünün üzüm çekirdeği yağından elde edildiğini söyledi.

YAŞLANMAYI GECİKTİRİR
Projenin diğer ortağı Hilal Yaman da, üzüm çekirdeği yağının yaşlanmayı geciktirici, cildi yenileyici ve nemlendirici özelliğe sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca, yağın kanser hücrelerinin oluşumunun bloke edilmesine yardımcı olduğunu anlatan Hilal Yaman, şöyle konuştu: "Üzüm çekirdeği yağının bilinen en güçlü etkisi antioksidandır. Antioksidanlar, vücudumuzdaki kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışarıdan sigara, alkol, kirli hava ile alınan zararlı maddeleri etkisiz hale getiren maddelerdir.

Vücudun antioksidan üretimi 25 yaşından sonra yavaşlamaktadır. Bu yavaşlamanın yol açtığı deformasyonları yok etmek için bilinen en kuvvetli antioksidan olan üzüm çekirdeği yağını kullanmak gerektiği bilinmektedir. Üzüm çekirdeği yağı, bağ dokularını güçlendirerek cilt sarkmasına engel olur. Cildin elastik, yumuşak ve düzgün olmasını sağlar"

İŞTE O PROJE
Projeyi hayata geçirmek için kullanılan yöntem ve işlemleri anlatan Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüz gençlerinin en büyük sorunu sivilceler ve izleri. Sivilcilerden kurtulmak için ilaç kullanılsa bile ilaç bittikten sonra yeniden sivilcelerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bu nedenle her zaman bizim kaynağımız olan doğaya başvurduk. En büyük gücü antioksidan olan üzüm çekirdeği yağını araştırdık ve cilde olan faydalarını öğrendik."

Üzüm çekirdeği yağını güçlendirmek için içinde yine cilde birçok faydası bulunan birkaç bitkisel yağ daha karıştırdıklarını anlatan Yaman, "Kayısı, buğday, tatlı badem, avakado yağını içeriğe ilave ettik. Gül suyunu, limon suyunu ve koku esasını da karışıma ilave ettirerek ürünün özelliğini güçlendirdik" dedi.

Elde edilen ürünün 10 kişi üzerinde denendiğini bildiren Yaman, deneme sonucunda ürünün cilde hasar vermediğini gözlemlediklerini söyledi. Üründen güzel sonuç elde edilmesi için 15-25 dakika yüzde beklemesi gerektiğini vurgulayan Yaman, ürünün cildi yağlandırmadığını ifade etti. Fen Lisesi Öğrencisi Yaman, projeyi Kimya Öğretmeni Mustafa Yarar öncülüğünde hazırladığını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.