Üzüm Pazarı Esnafı Çözüm Arıyor

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Üzüm Pazarı’nın üst örtüsünün tarihi dokuya aykırı olduğu gerekçesi ile kaldırılmasını istedi.

Yayınlanma:
Üzüm Pazarı Esnafı Çözüm Arıyor

Bu karar doğrultusunda esnaf itiraz etmiş ancak bu itiraz da mahkeme tarafından reddedildi. Heyet mahkemenin vermiş olduğu bu kararı Antalya Bölge İdare Mahkemesine taşıdı.

Antalya İdare Mahkemesinin de yürütmeyi durdurma kararı alması sonrası üzüm pazarı arastasındaki üst örtü kaldırılacak. Bu konuda mahkeme Belediye’yi de görevlendirerek bu üst örtünün kaldırılmasını istedi. Tamamen çıkmaza düşen esnaf yine sorunu çözmek için belediyeye müracaat etti.

Kalabalık bir heyet dün saat 14.00’de Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederek sorunlarına çözüm bulmaya çalıştılar. Günaydın Sorunun çözülmesi için İmar Müdürlüğünde görevli yetkilileri de makama çağırarak esnafın zarar görmeden bu sorunun çözülmesi için çalışmalarını istedi.

Esnaf adına sorunları anlatan Ömer Parlar, “Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu arastamızın üzerini kapatan çatının kaldırılmasını istedi. Bu konuda bizde Isparta idare mahkemesine müracaat ettik. Mahkeme geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Bir bilirkişi tayin etti. Üniversite ve Kültür ve Tabiat Kurulu tarafından oluşan heyet bir rapor hazırladı. Bu raporda arastanın üzeri örtülen üst örtünün tarihi dokuya uygun olmadığı belirtilerek yıkılması gerektiği söylendi. Bu bilirkişi raporu doğrultusunda mahkeme yürütmeyi durdurma kararını iptal etmişti.

7 günlük bir süremiz doğrultusunda Antalya İdare Mahkemesine müracaat ettik. Ancak bizim kanaatimiz mahkeme buradaki mahkemeye uyarak sökme isteğinde bulunacak. İşte burada tutum belediyemize gelecek. Belediyemize bu üst örtünün sökülmesi için yetki verilecek ve sizlerde sökeceksiniz.

Ancak bu üst örtü sökülmeden belediye ile ortaklaşa bir proje çizerek Kültür ve Tabiat Varlıklarının istediği örtüyü oluşturmamız biz esnaflar olarak büyük katkı sağlanacaktır. Şayet bu olmazsa söküm esnasında da büyük bir sorunla karşı karşıya kalacağız. Alt yapı çalışmaları arastamızda hiç yapılmadı. Elektrik ve telefon tesisatlarımız üst örtünün üzerinden geçiyor. Bunlar yeraltına alınması gerekiyor. Ayrıca yağmur suyu altyapı çalışmalarının da hızla başlatılarak esnafımızın en az zarar göreceği bir şekilde tamamlanması için sizlerden destek almak için buruya geldik” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da gelen heyete yanlarında olduğunu belediye imkanları dahilinde her zaman yardımcı olacaklarını belirtti. İmar Müdürlüğünde görevli yetkilileri de çağırarak arastanın sorunu çözümü için yeni projeler çizmelerini söyledi. Mahkeme sürecini birlikte takip edeceklerini belirten Günaydın, “mahkeme kararı sonrası ne yapmamız gerekiyorsa sizlerle birlikte hareket ederek, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun istediği standartta bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.